Thuis in uw branche

The story of your PE

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 11-7-2022
Corjan Aalbregt en Marjon Groten
Corjan Aalbregt en Marjon Groten

Het totale traject, van een goed opleidingsplan met alles erop en eraan tot aan de reflectie, kost de individuele accountant veel tijd. Maar ook hr-medewerkers, compliance officers en vennoten hebben er een flinke kluif aan alles in goede banen te leiden. Na een eerste jaar NVPE maken we de balans op.

Tijdrovend, is een van geluiden die wij uit het veld horen, zegt Marjon Groten, manager Incompany Trainingen en Opleidingen. In ieder geval veel meer tijd dan eerder, want het is niet meer een Excelletje met wat notities. En die tijd moet je vrijmaken, maar we weten allemaal dat dat in drukke tijden niet meevalt. De coronaproblematiek en een chronisch personeelstekort zorgen bij veel kantoren voor een enorme werkdruk. "En dan staan je individuele opleidingsplan en verandering in kwaliteitsbeleid niet bovenaan je lijstje. Velen schoven het daarom in 2021 door naar het einde van het jaar."

Aangehaakt, maar nog operationeel

Iedereen lijkt wel aangehaakt bij de NVPE, zo leert onze ervaring, benadrukt Corjan Aalbregt, manager Educatie. “Voor een aantal is het nog wel zoeken. Niet iedereen denkt over zijn ontwikkeling op de lange termijn na, maar met name operationeel: 'Hoe vul ik nou gewoon zo snel mogelijk dat PE-plan in, zodat ik in ieder geval voldoe aan de eisen?' Terwijl de NVPE gaat over: 'Waar wil ik in de toekomst naar toe? Welke werkzaamheden verricht ik dan en wat heb ik daarvoor nodig?' Die gedachtegang kan echt nog wel beter bij een flink aantal accountants."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur