Thuis in uw branche

Van strategisch en praktisch belang

Het SRA-Loopbaanmodel

  • Publicatiedatum: 6-1-2020

Een duidelijk en transparant loopbaanmodel is in deze tijden onontbeerlijk voor uw organisatie. Het is namelijk een beproefde methode om bestaand personeel te binden aan uw kantoor én om nieuwe medewerkers binnen te halen.

Linda van DijkHet SRA-Loopbaanmodel biedt u die houvast. Dit is een integraal actueel model dat SRA-HRM speciaal ontwikkeld heeft voor accountantskantoren. Het model bestaat uit up-to-date functiebeschrijvingen, een beoordelingssystematiek en diverse praktische gespreksformulieren.

Veranderende markt

Linda van Dijk, SRA-HRM-adviseur: “De accountancybranche is volop in beweging. Er komen nieuwe functies bij, taken veranderen. Daardoor veranderen de benodigde vaardigheden en competenties. Daarbij, ieder kantoor is uniek, met een eigen organisatiemodel, eigen functies en visie op en invulling van HRM. Het SRA-Loopbaanmodel is daarom geen statisch model. Uiteraard vormt een vaste basis altijd het eerste uitgangspunt, maar het noodzakelijke maatwerk zorgt ervoor dat het loopbaanmodel van ieder accountantskantoor uniek is.”

Nieuwe functies

De afgelopen jaren zijn de diverse functieomschrijvingen in het model aangepast aan de ontwikkelingen in de sector. Denk hierbij aan aanpassingen en toevoegingen waarbij een op kwaliteit gerichte cultuur naar voren komt. Tevens is er, waar nodig, onderscheid aangebracht in meer backoffice en frontoffice gerelateerde functies. Nieuwe functies op het terrein van IT-auditing en data-analyse, zoals de junior en senior IT-auditor en data-analist, zijn toegevoegd.

Strategisch belang

Het Loopbaanmodel van SRA ondersteunt u bij het realiseren van uw korte en langetermijndoelstellingen. Van Dijk: “Waar wil je met je bedrijf naar toe, wie heb je daarbij nodig, en heb je daarvoor voldoende juiste mensen in huis? Als vennoot of HR-medewerker wil je hierbij ook antwoord op de vraag of er medewerkers zijn die over de juiste capaciteiten beschikken en die met een gerichte training de benodigde extra kennis en vaardigheden opdoen zodat ze een volgende stap kunnen maken. Het Loopbaanmodel maakt dit inzichtelijk waardoor u sneller kunt schakelen en actie kunt ondernemen.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur