Thuis in uw branche

Verlengen bijzonder uitstel betalen belasting vanaf 29 juni ook online

  • Publicatiedatum: 19-6-2020
Portemonnee

Heeft u vanwege de coronacrisis in maart bijzonder uitstel van betaling voor uw belastingschulden aangevraagd, dan verloopt dit binnenkort. Desgewenst kunt u dit uitstel vanaf 29 juni online verlengen. U ontvangt van de Belastingdienst tijdig een brief dat uw uitstel van betaling afloopt.

Uitstel van betaling

Bijzonder uitstel van betaling van belastingschulden is een van de middelen waarmee het kabinet ondernemers tegemoetkomt vanwege de coronacrisis. Dit kon vanaf 16 maart worden aangevraagd en wordt dan automatisch verleend voor een periode van drie maanden.

Online aanvragen

Online bijzonder uitstel van betaling verlengen kan naar verwachting vanaf 29 juni. Tot die tijd kunt u het uitstel ook schriftelijk verlengen.

Uitstel loopt eerder af?

U kunt het online-formulier ook gebruiken wanneer uw uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kunt u uiteraard ook schriftelijk dit uitstel aanvragen.

Belastingschuld meer dan € 20.000?

Is de schuld waarvoor u het uitstel wilt verlengen € 20.000 of meer, dan dient u extra informatie aan te leveren waaruit blijkt dat uw betalingsproblemen met name veroorzaakt zijn door de coronacrisis. Ook dient u een verklaring van een derde-deskundige mee te sturen die niet bij u in dienst is. Dit kan bijvoorbeeld een accountant zijn.

Geen dividend

Bij uitstel vanaf € 20.000 mag u ook geen dividend uitkeren, eigen aandelen inkopen en aan bestuur en directie geen bonussen of winstuitdelingen doen tot de jaarrekening van 2020 is vastgesteld.

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.