Thuis in uw branche

Waar liggen mkb-ondernemers wakker van?

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 16-4-2021
Stress

In het najaar van 2020 heeft SRA in samenwerking met het onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect een grootschalig onderzoek gehouden onder meer dan 1.000 mkb-ondernemers in Nederland. De doelstelling was te onderzoeken waar ondernemers wakker van liggen, wat ze verwachten van hun accountant/adviseur en op basis waarvan men die adviseur selecteert. Tot slot hoopten we inzicht te krijgen in de naamsbekendheid van SRA. In dit artikel leest u de belangrijkste resultaten.

Op de vraag waar ondernemers wakker van liggen zal het niet verbazen dat bij de externe knelpunten ‘de gevolgen van de coronacrisis (50%)’ met stip op 1 staat. De top drie wordt gecompleteerd door overheidsmaatregelen/toenemende regeldruk (34%) en het aanbod van gekwalificeerd personeel (28%).

Als het gaat om interne uitdagingen of knelpunten, dan liggen ondernemers het meest wakker van de vraag hoe zij het huidige personeel kunnen behouden en betrokken kunnen houden (34%), vanwege de financiële situatie van de onderneming (28%) en vanwege zorgen over financiering (19%).

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur maart 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur