Thuis in uw branche

Nieuw in Lobby-dagboek SRA-bestuur: Waar we voor staan

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 5-10-2018

Deze week zijn er veel gesprekken gevoerd met belanghebbenden in het kader van de communicatie naar de Vaste Commissie van Financiën van de Tweede Kamer. Komende week vindt in Den Haag een gesprek plaats met de leden van de Monitoring Commissie Accountancy.

We ondersteunen de communicatie die de NBA in dit kader namens de sector heeft ingestuurd. Ook hebben we een eigen reactie namens onze leden vergunninghouders ingestuurd. We benadrukken de noodzaak van de vrije toegang tot de wettelijke controlemarkt. Ook benadrukken we dat kleinere kantoren ook prima kwaliteit kunnen leveren maar dat zij daar zelf veel transparanter inzicht in moeten geven dan wel over moeten communiceren.

Drijfveren  

Ik denk dat het van uiterst belang is dat wij (sector, kantoren, individuele professional) veel beter gaan vertellen waar wij nu voor staan. We moeten niet vertellen wat we niet doen, maar juist vertellen wat onze drijfveren zijn om duurzame kwaliteit te willen leveren vanuit een maatschappelijk, economisch belang. En waar we op aangesproken kunnen worden. Het blijven verantwoorden en onderbouwen wordt door velen niet begrepen. En dat moeten we veranderen, willen we verwachtingskloven kunnen overbruggen. 

Bekijk de overzichtspagina Lobby dagboek

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren