Thuis in uw branche

Werkgeverslasten omlaag door hervorming kindregelingen

  • Publicatiedatum: 4-9-2013

De werkgeverslasten gaan licht omlaag door de hervorming van het stelsel van kindregelingen. Dat blijkt uit het voorstel dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dinsdagmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De bewindsman brengt met het wetsvoorstel Hervorming kindregelingen het aantal kindregelingen vanaf 2015 terug van elf naar vier. De regelingen worden soberder dan nu het geval is. Door de wetswijziging worden de regelingen effectiever en wordt werken vanuit de bijstand lonend, stelt Asscher. Bovendien levert het een bezuiniging op van 800 miljoen euro. Nu nog is het Rijk jaarlijks zo’n tien miljard kwijt aan de regelingen.

Met de wijziging vervalt onder meer de ouderschapsverlofkorting. Dat leidt voor het bedrijfsleven tot een jaarlijkse lastenvermindering van in totaal 250.000 euro, omdat de verklaring ouderschapsverlof van de werkgever vervalt.

Na 2015 zijn er nog twee regelingen voor inkomensondersteuning, namelijk de kinderbijslag en het kindgebonden budget, en twee regelingen om ouders te stimuleren om meer te gaan werken, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren