Thuis in uw branche

Zorgen NOW-regeling: in gesprek met ministerie SZW

  • Publicatiedatum: 19-2-2021
Laptop

De kranten blijven berichten over de NOW-regeling en de rol van accountants daarbij: ‘Accountants: NOW-controle te duur en te grondig’ en ‘Minister had zelf regie moeten nemen op controle NOW-regeling’ zijn daar voorbeelden van. De zorgpunten over onder meer kosten, proportionaliteit of termijnen worden echter niet alleen in de media aangestipt. Achter de schermen wordt hierover flink overlegd met het ministerie van SZW. Een korte update.

In de aanloop van een overleg met ambtenaren van het ministerie van SZW begin februari heeft SRA overleg gehad en input geleverd aan de NBA over de bredere zorgen rond de controle van de NOW-regeling en de rol van de accountant daarbij. Daarbij is niet alleen gefocust op de controle van ondernemingen die moet leiden tot een assuranceverklaring, maar ook op de controles van ondernemingen die een samenstelverklaring of derdenverklaring vereisen. 
 
Vertegenwoordigers van de NBA hebben vervolgens naar SRA teruggekoppeld dat zij een goed overleg hebben gehad, de bredere zorgpunten zijn nader toegelicht. Er zijn geen onmiddellijke toezeggingen vanuit het ministerie, behalve dat de zorgpunten intern verder besproken worden. Het ministerie van SZW heeft gevraagd om een officiële brief waarin de NBA de zorgpunten namens de sector nogmaals herhaald. De brief kunt u hier lezen.
 
Voor meer kennis en tools rond NOW bekijkt u ons dossier Corona.

Dossier Corona