Thuis in uw branche

Automotivescan geeft ondernemers direct inzicht in financiële positie

Branche in Zicht: stand van zaken én toekomstverwachting voor ondernemingen

  • Publicatiedatum: 24-4-2014

SRA brengt in het kader van kennisplatform Branche in Zicht een gratis Automotivescan op de markt waarmee ondernemers in deze branche direct inzicht kunnen krijgen in hun financiële positie én hun positie ten opzichte van concullega's. Uniek aspect van de scan is dat het persoonlijke branche- en adviesrapport dat elke ondernemer –merkdealer of universeel garagebedrijf- na invulling van de scan ontvangt, ook inzicht geeft in de toekomstverwachtingen van de branche.

De Automotivescan vraagt merkdealers en universeel garagebedrijfhouders om specifieke informatie over brutomarges en personeelskosten. De cijfers worden vergeleken met kengetallen uit de database Branche in Zicht, waarin de meest actuele jaarrekeningcijfers uit de branche zijn verzameld. De ondernemers in de Automotive wordt ook gevraagd hun prognose te geven over de verwachte omzet- en winstontwikkeling, personeelskosten en financieringsbehoefte. Deze informatie wordt gebenchmarkt.


Hoe staat u ervoor?

Daarnaast krijgen ondernemers inzicht in branchespecifieke kansen en bedreigingen, bijvoorbeeld op ICT- of personeelsgebied. Ook algemene zaken zoals overheidsmaatregelen, de stand van de economie en maatschappelijke trends worden meegenomen. De Automotivescan levert de ondernemer direct na het invullen van de scan naast een algemene benchmark óók aandachtspunten voor zijn bedrijfsvoering en een persoonlijk advies op.


Uniek voor 't mkb

De Automotivescan is een initiatief van SRA, de grootste accountantsvereniging en netwerk van 370 accountantskantoren die gezamenlijk het kennisplatform Branche in Zicht (BiZ) hebben opgericht. Een van de speerpunten van BiZ is het verzamelen van kennis, cijfers en trends van branches in het mkb. Op basis van al deze gegevens stellen we vanuit BiZ trendwijzers, benchmark- en brancherapporten samen, in samenwerking met experts uit de betreffende branche. Voor specialistische kennis over de Automotivebranche en –ondernemingen kunnen ondernemers terecht bij een van de 370 SRA-kantoren.


Meer informatie

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren