Thuis in uw branche

Hoe ondersteunt SRA?

Nieuwe PE-regeling

Beeldmerk nieuwe PE-regeling

Als SRA begrijpen we dat de PE-veranderingen flinke impact hebben op de individuele accountant én op het SRA-kantoor. Daarom zijn wij flink aan de slag gegaan om ondersteuning te bieden aan zowel u, de individuele accountant, als het SRA-kantoren. Hoe ondersteunen wij u vanaf najaar 2020?

Een greep uit wat we ontwikkelen:

 • Actuele leerpaden voor accountants in diverse vakgebieden en ontwikkelrichtingen, zoals controle, externe verslaggeving, management of commercie. Een ondersteuning om te bepalen welke opleidingen en trainingen passen bij individuele en kantoorbrede ontwikkelbehoeften.
 • Een online PE-tool waar u alles wat u doet op PE-gebied kunt registreren en evalueren. Én waarop op kantoorniveau monitoring mogelijk is op basis van de PE-portfolio’s van de accountants.
 • Een volledig uitgewerkte kwaliteitscyclus voor de interne PE-compliance van het kantoor. Een uitbreiding van uw interne kwaliteitsbeleid dus!
 • Standaard opleidingsplannen om iedereen binnen het kantoor structureel, onderbouwd en dus écht kwalitatief te laten ontwikkelen. U hoeft als kantoor alleen uw eigen uitgangspunten nog maar te bepalen.
 • Uitbreiding van het SRA-Loopbaanmodel met nieuwe ontwikkelrichtingen en aangepaste POP-formulieren.
 • Individuele advisering bij het invullen van PE-portfolio’s. En voor het kantoor: advisering bij het verder uitwerken van opleidingsplannen en -beleid.
 • Gerichte kennistoetsen om kennishiaten binnen uw organisatie vast te stellen en te vertalen naar opleidingsbeleid.
 • We organiseren informatiebijeenkomsten over de Nieuwe PE-verordening:
  De Nieuwe PE-verordening per 1 januari 2021 (voor kantoren met minder dan 50 medewerkers)
  - De Nieuwe PE-verordening per 1 januari 2021 (voor kantoren met meer dan 50 medewerkers)

Maar daarnaast blijft SRA uiteraard een breed, compleet en vooral veelzijdig aanbod houden van  klassikale en online cursussen, (kring)bijeenkomsten en trainingen. De grootste aanbieder van cursussen en trainingen voor de openbaar accountant. Altijd gericht op úw praktijk!

We streven ernaar om onze dienstverlening rondom de Nieuwe PE aan het einde van kwartaal 3 voor u gereed te hebben.

Contact

Heeft u vragen over de PE-regeling? Neem dan contact op met Corjan Aalbregt:

Corjan Aalbregt

E caalbregt@sra.nl
T 030 656 60 60

Heeft u als incompanykantoor vragen over de invulling voor uw kantoor? Neem dan contact op met uw contactpersoon incompany Brenda van Oel (bvanoel@sra.nl) of Marjon Groten (mgroten@sra.nl).

Brenda-Marjon-Incompany

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren