Thuis in uw branche
Dossier Kwaliteit

Optimaliseer de (interne) samenwerking

Een van de opmerkelijke resultaten uit de SRA Cultuur scan is dat de (interne) samenwerking (nog) niet optimaal is. De sfeer is niet altijd open, hierdoor zijn dilemma's, (vaktechnische) fouten en spanningen niet altijd bespreekbaar.

Wilt u met uw organisatie tot een optimale (interne) samenwerking komen? Wilt u de cultuur binnen uw organisatie dusdanig veranderen dat met een optimale samenwerking de beste kwaliteit geleverd kan worden? Wij bieden voor kantoren van klein tot groot maatwerk op dit gebied. Mogelijkheden zijn:

Stap 1. (2 dagdelen) Met de vennoten en leidinggevend kader maakt u de Quick Scan samenwerkingsbereidheid. Met de resultaten maakt u direct een duidelijk plan om de interne samenwerking tussen de vennoten en het leidinggevend kader te verbeteren. De tone at the top is hiermee gezet. (duur 2 dagdelen)

Stap 2. (2 dagdelen) De verschillende teams maken de Quick Scan samenwerkingsbereidheid. Samen met de resultaten van Stap 1 wordt de plan om de interne samenwerking te verbeteren verder geconcretiseerd. Met stap 1 en 2 samen wordt een open cultuur gecreëerd, waar spanningen, dilemma’s maar ook (vaktechnische) fouten kunnen worden besproken. Durven leren van elkaars fouten, verbetert mede de kwaliteit van het werkproces en kan (herhaaldelijke) kostbare fouten helpen voorkomen.

Contact

Wilt u weten of deze of andere stappen geschikt zijn voor uw organisatie? Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met:

Marjon Groten Layla Lamnadi

Marjon Groten
Manager Incompany
E mgroten@sra.nl  
T 030 656 60 60

Layla Lamnadi
Manager Cursusbureau
E llamnadi@sra.nl
T 030 656 60 60