Thuis in uw branche

Staat kwaliteit bij uw kantoor op 1?

SRA-bestuur verbreedt scope SRA-kwaliteitskeurmerk

Of het nu gaat om de fiscale praktijk, de samenstelpraktijk of de wettelijke en vrijwillige controlepraktijk: goede kwaliteit van dienstverlening moet voor elk SRA-kantoor vanzelfsprekend zijn. Maar is die veronderstelling wel zo vanzelfsprekend?

Roland OginkEn: wat is goede kwaliteit? Wanneer we kijken naar de uitkomsten van de SRA-Review of de resultaten van Samen Beter, dan heeft een best aantal SRA-kantoren nog een fikse verbeterslag te maken. En als we de voortgang in de NBA Monitor In het publiek belang bestuderen, dan kunnen we niet om de vraag heen: staat kwaliteit bij elk SRA-kantoor met stip op nummer 1 van de beleidsagenda?

Kwaliteit

Gezien de vele definities die over het begrip in omloop zijn, weten we eigenlijk niet precies wat kwaliteit is. Ook niet binnen onze sector. Dat blijkt uit de Greenpaper 'De definitie van Audit Kwaliteit'. De NBA consulteert accountants en belanghebbenden om in 2018 te kunnen komen met een gezamenlijk beleidsstandpunt van kantoren en de beroepsorganisatie over 'wat de accountancysector onder auditkwaliteit verstaat'. En laat duidelijk zijn: wat geldt voor de kwaliteit van de jaarrekeningcontrole, geldt uiteraard ook voor de andere domeinen binnen onze dienstverlening.


Lees verder in de SRAadviseur