Thuis in uw branche

Bent u klaar voor deze efficiencyslag?

Het is bijna zover. Vanaf 1 januari moeten de publicatiestukken van middelgrote ondernemingen verplicht via SBR worden gedeponeerd. Daarvoor is een elektronische handtekening onontbeerlijk.

SRAadviseur Fou Khan TsangAan de vooravond van SBR Assurance benadrukt Fou-Khan Tsang, SRA-bestuurder en directievoorzitter Alfa Accountants en Adviseurs, nog eens: "Zorg dat u klaar bent voor SBR Assurance en dat u hebt nagedacht over die elektronische handtekening. Want ook buiten het SBR-domein valt er een enorme efficiencyslag mee te behalen."

"Accountants moeten zich ervan bewust zijn dat het zetten van een gewone handtekening – ofwel 'natte' handtekening – echt iets anders is dan het proces van de elektronische handtekening. Op het moment dat een accountant de elektronische jaarrekening van een middelgrote jaarrekening deponeert, moet ook meteen de elektronische handtekening worden gezet. Dat vergt een andere werkwijze. Zo moet de mogelijkheid tot een elektronische handtekening van tevoren bij een externe partij worden aangevraagd en moet het allemaal technisch gezien ook aansluiten op de software van je kantoor. Biedt het pakket dat je hebt de mogelijkheid voor SBR of heb je daar een portaal voor nodig? Dit proces vergt tijd. Vaak staat het afgeven van een verklaring bij een jaarrekening nog wel eens onder tijdsdruk en dan wil je wel dat je vooraf hebt gecheckt of alles werkt. Het is niet iets wat in het staartje van het proces zit", aldus Tsang.


Lees verder in de SRAadviseur