Thuis in uw branche

Insolventie: surseance en faillissement

Herken de signalen én voorkom juridische en fiscale complicaties

Uw klant krijgt te maken met een (dreigend) faillissement of wil surseance aanvragen. Wat moet u doen als adviseur? Hoe werkt en denkt een curator? Beperk de schade voor uw klant!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 445,00
Prijs niet-leden: € 595,00
Groepsgrootte: 12
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Algemeen 3
RB Fiscaal 3
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker, Accountant in business
Resultaat:

U begeleidt uw klant optimaal als deze (of zijn leverancier of afnemer) met insolventie te maken krijgt. U kent de mogelijkheden voor een eventuele snelle doorstart. 

Uw docent

John Dullaart

Mr. John Dullaart

Mr. John Dullaart is advocaat en partner bij Cees Advocaten, docent faillissementsrecht voor het CPO, curator en rechter-plaatsvervangend in de Rechtbank Rotterdam.

.

Inhoud

Uw klant krijgt te maken met een (dreigend) faillissement of wil surseance aanvragen. Wat moet u doen als adviseur? Hoe werkt en denkt een curator? Beperk de schade voor uw klant!

Raakt uw klant of zijn zakenpartner in zwaar weer, dan kunt u met de faillissementswet te maken krijgen. Wat moet u daarvan weten? Welke stappen zet de curator en wat wordt er van u als adviseur verwacht? Hoe ver reikt uw informatieplicht? Welke schuldeisers krijgen voorrang? Is de bestuurder aansprakelijk?

Herkent u de signalen, dan zijn er mogelijkheden om tijdig maatregelen te nemen. Wellicht wil uw klant een doorstart maken, al dan niet met een pre-pack. Of uw klant wil een concurrent overnemen die in zwaar weer verkeert. Tijdens deze cursus bespreken wij de mogelijke scenario’s, actualiteiten en veel voorkomende praktijkvragen.

  • Richtlijnen voor de adviseur
  • Formele en materiële positie fiscus
  • Gesprek met de bank
  • ‘Technisch faillissement’ en de doorstart
  • Actualiteiten faillissementswet: pre-pack, buitengerechtelijk akkoord
  • Positie bestuurder
  • Faillissementspauliana
  • Betaling van de accountant/adviseur

Deze cursus wordt in 2020 weer opnieuw gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jacobien Martens jmartens@sra.nl

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren