Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Juridische kring SRA/NEVOA 2021-2022

SRA organiseert op vier locaties Juridische kringen

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema voor bedrijfsjuridisch adviseurs en andere professionals die met bedrijfsjuridisch advies te maken hebben.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 670,00
Prijs niet-leden: € 804,00
Groepsgrootte: 35
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Algemeen 10
NEVOA 8
Bestemd voor: Bedrijfsjuridisch adviseur
Leerdoelen:

Overall leerdoel:
Op de hoogte blijven van de actualiteiten op bedrijfsjuridisch/ondernemersrechtelijk niveau en dit kunnen toepassen in de praktijk.

Ik ben in staat om:

 • De laatste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht te vertalen naar de mkb-praktijk
 • De laatste ontwikkelingen in het privacy recht te vertalen naar de mkb-praktijk
 • Over juridische gevolgen van feiten en gebeurtenissen m.b.t. het arbeidsrecht te adviseren
 • Over juridische gevolgen van feiten en gebeurtenissen m.b.t. het contractenrecht te adviseren

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert op vier locaties Juridische kringen. Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema voor bedrijfsjuridisch adviseurs en andere professionals die met bedrijfsjuridisch advies te maken hebben. Er is ook gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond het thema. U kunt vooraf cases uit uw praktijk aangaande het onderwerp inbrengen.

De bijeenkomsten, die worden gehouden in samenwerking met NEVOA (de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs), starten altijd om 16.00 uur en eindigen om 18.30 uur. Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
 • U heeft invloed op de keuze van de thema’s en de te behandelen stof;
 • U ontvangt 8 (NEVOA) of 10 (RB) PE-punten per jaar of investeert 10 PE-uren (AA/RA/RC)*.

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor SRA-leden en NEVOA-leden voor het seizoen 2021-2022 voor vier bijeenkomsten € 670 oftewel € 168 per bijeenkomst. Indien u geen NEVOA-lid bent of uw kantoor geen SRA-lid is, betaalt u € 804 oftewel € 201 per bijeenkomst. Er zijn Juridische kringen in Houten (Hotel Houten), Zwolle (Mercure), Eindhoven (Novotel) en Rotterdam (Novotel Brainpark).

Het programma 2021-2022:

 • Actualiteiten faillissementsrecht (oktober 2021)
 • Actualiteiten privacy en intellectueel eigendom (nov-dec 2021)
 • Actualiteiten arbeidsrecht (februari 2022)
 • Actualiteiten contractenrecht (april 2022)

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 11-10-2021, 01-12-2021, 16-02-2022 en 14-04-2022
Locatie: Novotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34331

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 14-10-2021, 24-11-2021, 07-02-2022 en 06-04-2022
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34333

ROTTERDAM

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 05-10-2021, 06-12-2021, 15-02-2022 en 04-04-2022
Locatie: Novotel Rotterdam Brainpark in Rotterdam / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34334

ZWOLLE

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16:00 uur (einde: 18:30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 06-10-2021, 25-11-2021, 10-02-2022 en 11-04-2022
Locatie: Mercure Zwolle in Zwolle / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34335

Programma

Actualiteiten faillissementsrecht (oktober 2021)

De coronacrisis heeft op vele fronten impact gehad. Tijdens deze bijeenkomst besteden we uitgebreid aandacht aan de laatste actualiteiten op het gebied van het faillissementsrecht. Aan bod komen onder meer de WHOA, doorstart van een onderneming uit faillissement en de positie van werknemers daarbij. De bijeenkomst heeft een praktische insteek met thema’s die u na afloop direct kunt toepassen.
Gastspreker: mr. Suzan Winkels-Koerselman, curator, procesadvocaat en partner bij Turnaround Advocaten

Actualiteiten privacy en intellectueel eigendom  (nov-dec 2021)

De AVG is inmiddels bijna 3 jaar van kracht. Waar staan we nu en wat mogen we nog verwachten? Aan bod komen relevante ontwikkelingen zoals beleid en boetes van de toezichthouder en jurisprudentie. Denk hierbij aan aspecten zoals: wat zijn persoonsgegevens, wanneer is er wel of geen sprake van verwerking, grondslagen van verwerking (zoals toestemming of gerechtvaardigd belang), de verhouding tussen verwerker en verwerkingsverantwoordelijke en doorgifteperikelen bij Cloud (de verwerking naar buiten de EU). Ook wordt de vraag op eigendom van data behandeld: van wie is data eigenlijk?
Gastspreker: mr. Menno Weij, Legal Counsel Tech & Privacy Law bij BDO Legal

Actualiteiten arbeidsrecht (februari 2022)

Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de meest recente ontwikkelingen ten aanzien van de Wet toekomst pensioenen. U krijgt inzicht in wat u nodig heeft om goed over deze wet te kunnen adviseren. Wat houdt de wet in, wat wordt verwacht van werkgevers en pensioenuitvoerders en welke onzekerheden brengt de wet mee voor de praktijk? Denkt u daarbij ook aan thema’s zoals de RVU-heffing, pensioen en ontslag en de aandachtspunten bij einde dienstverband. Na afloop kunt u uw kennis direct in de praktijk toepassen.
Gastspreker: mr. Wim Thijssen, advocaat en partner bij Pensioenadvocaten en als onderzoeker verbonden aan het VU Expertisecentrum Pensioenrecht

Actualiteiten contractenrecht (april 2022)

De rechtspraak blijft in beweging en daarmee ook de praktijk van adviseurs over contracten en algemene voorwaarden. Er is een tendens waarneembaar waarin de rechters steeds kritischer worden ten opzichte van de overheid en bedrijven. Daarnaast blijven de zaken over invloed van de coronamaatregelen op bestaande overeenkomsten ook nog voortduren en moet in nieuwe contracten worden stilgestaan bij de invloed die een pandemie kan hebben op afspraken. Verder is er rechtspraak over platformen als Booking en Airbnb waarin de Hoge Raad sneller oordeelt dat van bemiddeling sprake is, met alle gevolgen van dien. Deze onderwerpen en andere actualiteiten worden behandeld tijdens deze bijeenkomst.
Gastspreker: mr. drs. Jan Spanjaard, advocaat bij facily LAW advocatuur en adviseur bij La Gro Geelkerken Advocaten

Docent(en)

Suzan Winkels-Koerselman

mr. Suzan Winkels-Koerselman

mr. Suzan Winkels-Koerselman is curator, procesadvocaat en partner bij Turnaround Advocaten.

Menno Weij

mr. Menno Weij

mr. Menno Weij is Legal Counsel Tech & Privacy Law bij BDO Legal.

Wim Thijssen

mr. Wim Thijssen

mr. Wim Thijssen is advocaat en partner bij Pensioenadvocaten en als onderzoeker verbonden aan het VU Expertisecentrum Pensioenrecht.

Jan Spanjaard

mr. drs. Jan Spanjaard

mr. drs. Jan Spanjaard is advocaat bij facily LAW advocatuur en adviseur bij La Gro Geelkerken Advocaten.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren