Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 3-12-2020

Betrokken, proactief en helemaal van deze tijd

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

Driehonderdzeventig accountantskantoren en negenhonderd vestigingen die het stempel dragen van SRA-kantoor. Daarmee verbinden ze zich aan de kwaliteitsstandaard die SRA stelt. Van eenheidsworst is geen sprake, want elk kantoor kent zijn eigen identiteit. In deze rubriek maken we kennis met de verschillende kleuren van het SRA-palet. Deze keer Driebergen Accountants uit Rijnsburg.

Driebergen

Wie Rijnsburg zegt, denkt natuurlijk meteen aan de bloemenveiling. En dan is het nog maar een kleine stap naar Driebergen Accountants, want de sierteelt – productie en handel – is van oudsher een van de sectoren waarin het kantoor actief is. Ze kennen deze branche en de spelers door en door, vertellen Diana en haar tweelingbroer Wim Driebergen. Hoe dat is gegroeid?

Dan moeten we om te beginnen maar eens een flink eind terug in de tijd. Naar 1968 om precies te zijn. Natuurlijk, Heintje Davids werd toen tachtig, maar dat was niet de enige mijlpaal. In de zomer was daar ook de Wet op de omzetbelasting 1968. Ondernemers kregen er met een btw-aangifte een administratieve verplichting bij. Reden voor de vader van Diana en Wim om daar iets mee te doen voor ondernemers in en rond Rijnsburg. Diana: “Hij is in 1970 een administratiekantoor gestart en tegelijkertijd volgde hij in de avonduren de studie Federatie Belastingadviseur, tegenwoordig RB. In 1985 is hij met onze oudere broer een maatschap aangegaan. Wim werkt hier sinds 1990 en is in 1994 registeraccountant geworden.”

‘Erfelijk belast'

Hoewel het kantoor in de familie is gebleven, was dat geen uitgemaakte zaak, vervolgt Wim. “Onze broer is twaalf jaar geleden gestopt, want de accountantswereld met alle regels paste niet meer zo goed bij hem. En onze zus is dominee geworden.” Ook Diana had een hele andere carrière voor ogen: zij werd chemisch laborante en werkte drie jaar op het lab bij Akzo Nobel. “Maar daarna ben ik alsnog economie gaan studeren en sinds 2009 ben ik registeraccountant.” Dan toch die spreekwoordelijke paplepel? Niet helemaal, vindt Diana. Maar, zegt ze lachend: “We zijn wel erfelijk belast, want onze ouders hebben elkaar leren kennen op een boekhoudcursus.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur