Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 19-6-2020

SRA-Corona Barometer: Vooruitzichten derde kwartaal sterk verbeterd

met uitzondering van de detailhandel

SRA-kantoren zijn positiever over hun eigen liquiditeitspositie in het derde kwartaal dan in het tweede kwartaal; de liquiditeit zal ten opzichte van vorig jaar met 6,5% dalen (versus -10,8% in Q2).

Corona barometer

Fikse omzetdaling verwacht voor detailhandel

De opinie over het algehele sentiment en de effectiviteit van de steunmaatregelen zijn wederom verbeterd. Voor het derde kwartaal zijn in vergelijking tot het tweede kwartaal vooral de omzetverwachtingen voor de horeca verbeterd, gevolgd door automotive en medische zorg. Voor de detailhandel geldt een verslechtering: bijna de helft verwacht een omzetdaling in Q3 van meer dan 60%.

Thuiswerken

De helft van de SRA-kantoren die de barometer hebben ingevuld geeft aan meer thuis te blijven werken dan voor de crisis; 18% van de werknemers mag dat zelf bepalen en 63% bepaalt dit in overleg.

Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

 

Toekomsteffect corona op management en HR

SRA heeft met een aantal grotere kantoren contact gehad en gespard over de korte en middellangetermijneffecten van de coronacrisis op het gebeid van diverse HR-gerelateerde zaken en management. Welke afwegingen maken ze, welke stappen hebben ze gezet en wat staat er op de agenda?

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.