Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 10-11-2020

Start met praktijkhandreiking en opleidingsplan PE

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

De nieuwe PE-regeling, ofwel de nieuwe NVPE, gaat 1 januari van start voor SRA-accountants en SRA-accountantskantoren. Er gaat daarmee werkelijk veel veranderen. SRA biedt guidance met de SRA-Praktijkhandreiking Permanente Educatie en het daarbij behorende Opleidingsplan. Gerard van Vuuren RA, verbonden aan Bureau Vaktechniek en Marjon Groten, manager Incompany Trainingen en Opleidingen, vertellen hierover.

Marjon Groten en Gerard van Vuuren

De compleet nieuwe praktijkhandreiking is in de plaats gekomen van de eerdere versie, die was gebaseerd op de huidige wet- en regelgeving. “Centraal daarin stonden de 40 PE-punten per jaar, ten minste 120 punten per drie jaar. Zeer kwantitatief ingesteld en eenduidig. Daarom was die praktijkhandreiking ook niet uitgebreid, eigenlijk alleen een stukje guidance voor de individuele accountant”, vertelt Van Vuuren. De nieuwe PE-regeling is gebaseerd op een eigen invulling van de individuele accountant betreffende de permanente educatie. Werk aan de winkel dus, voor de accountant, maar ook voor het kantoor.

Deze nieuwe praktijkhandreiking en praktische bijlagen zoals het SRA-Opleidingsplan en een werkprogramma voor de compliance officer inzake de naleving van de NVPE, bieden guidance bij de transformatie; samengesteld in nauwe samenwerking met SRA-Educatie.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur