Thuis in uw branche

'Scores in de categorie 3 en 4 mogen bij SRA niet meer voorkomen'

Interview Cees Meijer en Paul Dinkgreve

  • Publicatiedatum: 6-12-2013

'Onvoldoendes in categorie 3 en 4 mogen binnen SRA niet voorkomen', stellen Paul Dinkgreve, voorzitter SRA, en Cees Meijer, directeur SRA in een interview met Accountancynieuws. Categorie 3 en 4 betekenen volgens de toetsers van de AFM dat zeer basale controletechnieken niet of verkeerd zijn toegepast of dat er nauwelijks sprake was van controlewerkzaamheden. Vluchten kan niet meer.

Interview Cees Meijer en Paul Dinkgreve in AccountancynieuwsHet kwam hard binnen, de rapportage van de AFM over de SRA-kantoren. Het is bepaald niet prettig wanneer er over jouw kantoren geconstateerd wordt dat in 80% van de onderzochte controles van jaarrekeningen door SRA-kantoren fouten zijn gevonden. In totaal werden van twintig kantoren de dossiers onderzocht en van slechts twee kantoren werden de dossiers goed bevonden. Dat is geen goed resultaat en Cees Meijer en Paul Dinkgreve draaien daar ook niet omheen.

En dan is er ook nog de discussie over de belangenbehartiging. Wordt de MKB-accountant wel voldoende gehoord in Den Haag, bij de AFM en binnen de NBA? Over dat laatste is Dinkgreve heel direct. ‘Belangenbehartiging doen we al 25 jaar. Dat doen we voor onze 370 kantoren. Dat anderen daar ook de vruchten van plukken vinden we prima.’


Lees ook:

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren