Thuis in uw branche

Consultatie Wetsvoorstel Excessief lenen bij eigen vennootschap

  • Publicatiedatum: 16-4-2019

SRA Bureau Vaktechniek Fiscaal heeft gereageerd op de internetconsultatie Wetsvoorstel Excessief lenen bij eigen vennootschap, beter bekend als de 'dga-taks'.

Het wetsvoorstel houdt in dat dga’s en andere aanmerkelijkbelanghouders met een gezamenlijke schuld aan hun eigen bv van boven de € 500.000, belasting (box 2) gaan betalen. Leningen die zijn gebruikt voor de eigen woning zijn uitgezonderd. Volgens SRA moet het wetsvoorstel niet in de huidige vorm worden ingevoerd.

Het Ministerie van Financiën heeft SRA uitgenodigd om de internetconsultatie te bespreken. De bespreking vond plaats op 10 april jl. Het Ministerie waardeerde onze inbreng. Een goede discussie vond plaats, waarin onder meer de praktische uitvoeringsproblemen werden besproken. Het Ministerie gaat op basis van de consultatie en gesprekken de Memorie van Toelichting verduidelijken en het wetsvoorstel aanpassen. Naar verwachting zal het nieuwe wetsvoorstel voor de zomer gereed zijn; waarschijnlijk zal het wetsvoorstel dan rond het Belastingplan 2020 worden meegenomen. We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.