Thuis in uw branche

Reactie SRA op het MCA-rapport

  • Publicatiedatum: 14-1-2020

Dinsdag 14 januari 2020 heeft de Monitoring Commissie Accountancy (MCA, onafhankelijke commissie, ingesteld door de NBA) haar derde en laatste rapport ‘Spiegel voor de accountancysector’ gepubliceerd, met onder meer dertig concrete aanbevelingen.

Logo monitoring commissie accountancyDoel van de commissie is, kort gezegd, te onderzoeken hoe de kwaliteit van wettelijke controles door accountants kan worden verbeterd.

Standpunt SRA

SRA benut de komende tijd om het rapport nauwgezet door te nemen. Daarnaast gaat het bestuur in gesprek met betrokken partijen voor de nodige duiding en input om te komen tot een goede, werkbare vertaalslag voor onze kantoren. Vervolgens komt SRA met een weloverwogen standpunt over het rapport. Wij ontvangen graag uw reacties bij het lezen van het rapport. Uw reacties nemen wij mee en kunt u mailen aan bestuur@sra.nl.

Verwachting rapport CTA

Naar verwachting komt de Commissie Toekomst Accountancysector (ingesteld door het ministerie van Financiën) eind januari ook met haar eindrapport. Deze commissie zal de aanbevelingen van het MCA-rapport meenemen.

Downloads

Persbericht MCA: Impactvolle ingrepen accountancysector noodzakelijk

Rapport MCA: Spiegel voor de accountancysector