Thuis in uw branche
Alle branchesContactformulier

Automotive

Branchekennis

Automotive icoon

De automotivebranche staat voor grote veranderingen. Zo is er de groei van elektrisch rijden en de transitie van autobezit naar het delen van vervoersmiddelen. De auto wordt steeds meer een rijdende bron van data voor de autofabrikant, met alle uitdagingen van dien voor dealers en universele garagebedrijven.

Deze disruptieve krachten maken het voor veel autobedrijven steeds moeilijker ondernemen. Boven op de structurele veranderingen komen de effecten van de coronacrisis. 

Publicaties

Het SRA-BiZ Sectorrapport Branches in Zicht geeft uniek inzicht in de actuele financiële trends en verwachtingen per branche.  Elk jaar worden de uitkomsten – de eerste harde cijfers over het afgelopen jaar - gepubliceerd op de voorpagina van het Financieele Dagblad. In de branchesignaleringen worden advieskansen en specifieke vraagstukken voor de branche uitgelicht.

Automotive en duurzaamheid

De automotive kan als branche niet om de gevolgen van het Klimaatakkoord heen. Zo moeten vanaf 2040 moeten alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. Wat betekent dat voor de verkoop, de occasionmarkt, de werkplaats en dienstverlening op het gebied van mobiliteit?

Bijeenkomsten

Ontwikkeling en verdieping van branchekennis vindt plaats tijdens SRA-Branchegroepen, cursussen, de BiZ-Kennisdag en kringen.

Nieuws

Dagelijks worden in de SRA-Nieuwsbank (alleen beschikbaar voor Nieuwsbank-abonnees) advieswijzers, (branche)nieuws en nieuwsbrieven geplaatst voor uw klanten in de automotive branche.

Vaktechniek

BiZ-data geven inzicht in brancherisico’s en worden daarom toegepast in de fiscale- en samenstelpraktijk. Onder meer in de werkprogramma’s.

BiZ-data worden ook gebruikt bij de berekening van het risicoprofiel door middel van rating. Voor BiZ-abonnees is deze brancherating een integraal onderdeel van de benchmarkrapportage.

CAO's

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
T 030 656 60 60
E lderksen@sra.nl

 

Bekijk alle branches