Thuis in uw branche
Alle branchesContactformulier

Detailhandel

Branchekennis

Retail icoon

Waar een deel van de foodsector (supermarkten, speciaalzaken) heeft geprofiteerd van de coronacrisis, staat bij ondernemers met een fysieke winkel in het non-foodsegment het water soms tot aan de lippen. Ook personeelstekorten, hogere kosten en verstoringen in de toeleveringsketen zijn remmende factoren.

Meer dan ooit moeten ondernemers flexibel en innovatief zijn, met aandacht voor de waarden en behoeften van de klant en (potentiële) werknemers en voor technologische en duurzame kansen. E-commerce liet al jaren een sterke groei zien, maar de coronacrisis heeft de ontwikkeling nog eens extra versneld. 

Publicaties

Het SRA-BiZ Sectorrapport Branches in Zicht geeft uniek inzicht in de actuele financiële trends en verwachtingen per branche.  Elk jaar worden de uitkomsten – de eerste harde cijfers over het afgelopen jaar - gepubliceerd op de voorpagina van het Financieele Dagblad. In de branchesignaleringen worden advieskansen en specifieke vraagstukken voor de branche uitgelicht.

Detailhandel en duurzaamheid

De detailhandel moet als branche inspelen op duurzame trends, bijvoorbeeld ten aanzien van de herkomst en circulariteit van kleding en gezonde voeding, en tegelijkertijd rekening houden met de gevolgen van het Klimaatakkoord. Denk aan Energielabel C, het verbod op wegwerpplastic en de CO2-footprint bij de bezorging van online bestellingen. Wat betekent dat voor uw advisering?

Bijeenkomsten

Ontwikkeling en verdieping van branchekennis vindt plaats tijdens SRA-Branche-expertgroepen, cursussen, de BiZ-Kennisdag en kringen.

Nieuws

Dagelijks worden in de SRA-Nieuwsbank (alleen beschikbaar voor Nieuwsbank-abonnees) advieswijzers, (branche)nieuws en nieuwsbrieven geplaatst voor uw klanten in de retailbranche.

Vaktechniek

BiZ-data geven inzicht in brancherisico’s en worden daarom toegepast in de fiscale- en samenstelpraktijk. Onder meer in de werkprogramma’s.

BiZ-data worden ook gebruikt bij de berekening van het risicoprofiel door middel van rating. Voor BiZ-abonnees is deze brancherating een integraal onderdeel van de benchmarkrapportage. 

CAO's

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
T 030 656 60 60
E lderksen@sra.nl

 

Bekijk alle branches