Sla menu over
Thuis in uw branche

Studentenactiviteiten

In samenwerking met hogescholen, studieverenigingen en onze kantoren verzorgen wij verschillende activiteiten en evenementen, zoals gastcolleges, workshops en (in)formele netwerkbijeenkomsten.

Alle activiteiten, workshops en gastcolleges zijn maatwerk en verzorgen we in samenwerking met een SRA-kantoor. Zo ervaren studenten gelijk de vertaalslag van theorie naar de dagelijkse praktijk. Onderstaand treft u meer informatie aan over de studentenactiviteiten die we op dit moment het meest verzorgen.

Bussendag

Tijdens deze dag laten we eerstejaars studenten zien hoe het is om te werken bij een SRA-kantoor in de regio. In de ochtend verzorgt SRA een plenaire sessie op de hogeschool; we vertellen meer over wie we zijn en wat we doen. Vervolgens gaan de studenten in drie groepen 3 SRA-kantoren bezoeken. Bij ieder kantoor zijn zij ongeveer een uur aanwezig.

De SRA-kantoren vertellen bijvoorbeeld meer over hun werkzaamheden, de verschillende klanten waarvoor zij werken en de cultuur, sfeer en arbeidsvoorwaarden binnen het mkb. Daarna gaan de studenten zelf aan de slag met een quiz, casus of verschillende dilemma’s. Het bezoek wordt afgesloten met een rondleiding door het kantoor.

Mkb-kantorendag

Tijdens de mkb-kantorendag maken tweedejaars studenten en verschillende SRA-kantoren uit de regio op informele wijze kennis met elkaar. 

Samen met het NBA vertellen wij meer vertellen over Accountancy, het beroep en de mkb-accountant in het bijzonder. wij legt aan de hand van een presentatie het beroep van de accountant uit. Aansluitend kunnen kantoren tijdens de door SRA verzorgde workshop Netwerken direct de eerste contacten leggen met de studenten. Ieder kantoor krijgt de gelegenheid om zich in 1 minuut te presenteren door middel van een elevatorspeech. Daarna start de banenmarkt: netwerken in de praktijk!

Maak kennis met Branche in Zicht

Binnen het accountantskantoor is steeds meer behoefte aan adviesgerichte medewerkers. Tijdens deze workshop leren studenten hoe ze met benchmarkgegevens op zoek gaan naar trends en ontwikkelingen, relevante vragen stellen aan de ondernemer en advieskansen signaleert. In hoeverre kan big data jou hierbij helpen? Welke trends en ontwikkelingen spelen er in verschillende branches? En kun je een verklaring vinden voor afwijkende cijfers ten opzichte van de referentiegroep? Studenten leren tijdens deze workshop hoe ze met Branche in Zicht nog beter in staat zijn toekomstige klanten te adviseren!

Gastcolleges

Wij verzorgen verschillende workshops en gastcolleges op hogescholen in samenwerking met SRA-kantoren. Dit zijn colleges over vakinhoudelijke thema’s, zoals HT, Big Data, PKI en DISC, Bugetteringsproces en Datascience, maar ook op het gebied van soft skills, zoals Netwerken, LinkedIn of Sollicitatietrainingen. De inhoud en opzet van het programma wordt vooraf en specifiek op het lesprogramma afgestemd en is vaak in samenwerking met een SRA-kantoor.

Informele netwerkbijeenkomsten

In samenwerking met studievereniging verzorgen wij verschillende informele activiteiten. Een avond bowlen, een middag golfen of bijvoorbeeld een 3-gangendiner om op informele wijze te netwerken met verschillende SRA-kantoren uit de regio.  

Samen met onze leden

De kracht van onze activiteiten is dat we deze samen met onze leden uit de regio organiseren. Dat hebben we altijd gedaan en blijven we ook doen. Het selecteren en uitnodigen van kantoren voor die activiteiten kan soms een lastig proces zijn. We proberen hierin altijd te rouleren. Vanwege de grote vraag en krappe beschikbaarheid kan het zijn dat we sommige kantoren teleur moeten stellen. We vinden dit erg vervelend en proberen dit op te vangen door op elk event onze kantoorvinder onder de aandacht te brengen en als voorbeeld kantoren te laten zien die niet bij de activiteit aanwezig zijn. Onze kantoorvinder staat ook centraal in onze online en social media-campagne. Zijn uw gegevens al compleet?

Contact

Claudia Bergkamp Benthe Witlox 
Claudia Bergkamp
Projectmanager
Arbeidsmarktcommunicatie
E cbergkamp@sra.nl
T 030 656 60 60
Benthe Witlox
Projectassistente
Evenementen
E bwitlox@sra.nl
T 030 656 60 60