SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Dossier In het publiek belang

Elke kantoororganisatie moet aan slag met de maatregelen uit het rapport In het publiek belang. Wat wordt er van u verwacht en hoe kan SRA u ondersteunen? U vindt het terug op deze dossierpagina; een groeidossier met een 'levend' Exceldocument waarmee u uw kantoororganisatie 'In het publiek belang-proof' kunt maken.

 • Achtergrond

  Het rapport 'In het Publiek Belang' omvat 53 maatregelen die tezamen moeten leiden tot de gewenste kwaliteitsverbetering en cultuurverandering bij kantoororganisaties. Voor kantoororganisaties met een niet-OOB-vergunning (veelal SRA-kantoren) worden vanwege het publieke belang extra inspanning verwacht.

 • Rapport: In het publiek belang

  Er is een andere cultuur nodig binnen de accountancy om het vertrouwen in de sector te herstellen. Dat stelde een werkgroep van jonge partners van accountantskantoren, in een rapport aan de sector en de Tweede Kamer in september 2014. Het publiek belang moet voorop staan, de vertrouwensfunctie en de kwaliteit moeten leidend zijn.

 • Te nemen maatregelen

  Om alle maatregelen voor niet-OOB organisaties inzichtelijk te maken, heeft SRA een praktisch Exceldocument opgesteld. Per maatregel vermelden we een toelichting, uitvoeringsperiode en de mogelijke ondersteuning vanuit SRA.

 • Ondersteuning vanuit SRA

  SRA kan u op diverse manieren ondersteunen bij het implementeren van de maatregelen. Voorbeelden daarvan zijn de Cultuurscan, hrm-documenten, de Kring Implementatie In het publiek belang en de signalering van SRA-Vaktechniek.

 • Ontwikkelingen rond de implementatie In het publiek belang bij SRA-leden

  Namens de werkgroep niet-OOB-accountantsorganisaties en het SRA-bestuur houden we u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rond de implementatie en de daarbij behorende guidance van de maatregelen In het publiek belang bij de relevante SRA-leden.