Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Branche en Advies kring 2018

SRA organiseert op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 633,00
Prijs niet-leden: € 761,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 12
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Mkb-adviseur
Resultaat:

U blijft bij voor wat betreft de laatste brancheontwikkelingen. U bent een nog betere sparringpartner voor uw klanten en kunt ze nog beter adviseren.

Vragen / Contact

Sabrina de Leest

Sabrina de Leest

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

sdeleest@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen.

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van de SRA-Branche en Advieskring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is uiteraard gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten;
  • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
  • U verdient 3 PE-punten (RA/AA) en 2,5 PE-punten (RB) per bezochte bijeenkomst.

Een persoonsgebonden jaarlidmaatschap kost in 2018 voor vier bijeenkomsten € 633 oftewel € 158 per bijeenkomst. Mocht u bij een bepaalde bijeenkomst niet aanwezig kunnen zijn, dan mag u incidenteel een vervanger afvaardigen.
U kunt ook een kantoorlidmaatschap à € 761 nemen. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 761 voor vier bijeenkomsten en € 1.039 voor een kantoorlidmaatschap. Er zijn Branche en Advieskringen in Houten en Eindhoven (Van der Valk Hotel).

Het jaarprogramma 2018 is:

  • Ontwikkelingen in de transportsector (april)
  • Trends in Retail, is er een toekomst voor Retail 2030? (juni)
  • Ontwikkelingen en innovatie Medische sector (september) 
  • Scenarioanalyse in het MKB (november)

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 12-04-2018, 04-06-2018, 18-09-2018 en 06-11-2018
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR14658

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 18-04-2018, 11-06-2018, 25-09-2018 en 13-11-2018
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR14659

Programma

Ontwikkelingen in de transportsector (april)

De sector transport en logistiek is na een aantal moeilijke jaren weer aan het groeien. De vraag naar vervoer neemt toe en er is financiële ruimte en vertrouwen bij transportondernemers. Wel is er een tekort aan personeel, neemt de congestie toe en is er onzekerheid door de Brexit. Op langere termijn zijn er ontwikkelingen als autonome en elektrische vrachtauto’s en toekomstige financieringsvormen als supply chain finance. Aan de orde komen de recente ontwikkelingen en het sectorperspectief. Een verhelderende situatieschets voor accountants met cliënten in de transport en logistiek.
Gastspreker: Roger van Straaten, Transport en Logistiek Nederland

Trends in Retail, is er een toekomst voor Retail 2030? (juni)

Is er nog toekomst voor retail? In opdracht van INretail heeft Q&A een rapport geschreven over de Retail richting 2030.  Aan de hand van het door Q&A ontwikkelde Retail DNA model wordt ingegaan op de Drivers, de Needs en de Access. De wisselwerking tussen deze elementen veroorzaakt Retail Shifts, veranderingen waar veel retailers mee te maken gaan krijgen. Tijdens de presentatie zullen de 12 meest dominante Retail Shifts worden behandeld, waarmee ondernemers zich zelf kunnen voorbereiden op de toekomst. Gastspreker: Frank Quix, Managing Director Q&A Research & Consultancy 

Ontwikkelingen en innovatie Medische sector (september)

Hoe ziet de Nederlandse gezondheidssector er uit in 2025? Wat is de praktijk, instelling of zorgaanbieder van de toekomst? Van welke innovaties maken ze gebruik en hoe zijn ze gehuisvest? Welke financieringsvraagstukken komen daarbij kijken? Er wordt uitgebreid ingegaan op de trends en ontwikkelingen op het gebied van innovatie en ondernemerschap in de gezondheidszorg.
Gastspreker: Marleen Jansen, Sectorspecialist Gezondheidszorg & Innovatie Raboresearch Nederland  

Scenarioanalyse in het MKB (november)

Hoe adviseer je ondernemers op een gestructureerde wijze over de richting die ze kunnen kiezen met hun onderneming? Hoe leg je kort en bondig mogelijkheden uit en vat je dat kernachtig samen in 4 scenario’s? Welke mogelijkheden bieden SRA Branche in Zicht om deze scenario’s te verduidelijken? Tijdens deze bijeenkomst gaan we op een praktische wijze in op strategische keuzes die iedere MKB ondernemer maakt en hoe de accountant daarin een nog waardevollere sparringpartner kan zijn.
Gastspreker: drs. Gert Romme MSc, bedrijfskundig adviseur

 

Docent(en)

Roger van Straaten

Roger van Straaten

Roger van Straaten is lid van het team Strategie en Beleid en houdt zich bezig met economische en fiscale aangelegenheden binnen transport en logistiek.

Frans Quix

Frank Quix

Frank Quix is Managing Director Q&A Research & Consultancy en verbonden aan het ministerie van Economische Zaken 

Marleen Jansen

Marleen Jansen

Marleen Jansen is sectorspecialist Gezondheidszorg & Innovatie Raboresearch Nederland

drs. Gert Romme MSc

drs. Gert Romme MSc is directeur van Gremio Vitalis B.V. en verzorgt financiële en bedrijfskundige opleidingen. 

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren