Thuis in uw branche

E-learning Bedrijfsoverdracht en -opvolging bij IB-ondernemers

Maak optimaal gebruik van de fiscale faciliteiten

Zorg dat u op de hoogte bent van de belangrijkste fiscale mogelijkheden zodat uw klant zo min mogelijk belasting betaalt bij de bedrijfsoverdracht.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 105,00
Prijs niet-leden: € 129,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Fiscaal 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Junior belastingadviseur
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De IB-ondernemer over de fiscale faciliteiten bij bedrijfsopvolging en overname van de onderneming te adviseren.

De auteur

Eric van Uunen

mr. Eric van Uunen RB

mr. Eric van Uunen RB is partner bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en gespecialiseerd in DGA-problematiek, bedrijfsopvolgingen en herstructureringen.

.

Inhoud

Zorg dat u op de hoogte bent van de belangrijkste fiscale mogelijkheden zodat uw klant zo min mogelijk belasting betaalt bij de bedrijfsoverdracht.

U wilt toch ook dan uw klant zo min mogelijk belasting betaalt bij de overname van zijn onderneming? In deze e-learning ligt de nadruk op fiscale gevolgen bij bedrijfsopvolging in de inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting (ODB) en de schenk- en erfbelasting (S&E).

Om het gehele proces van bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolging inzichtelijk te maken, staat er tijdens de e-learning een praktijkcase centraal.

  • Fiscale faciliteiten in de IB-sfeer (WuO)
  • Verschillen ruisende en geruisloze overdracht
  • Welke vrijstelling bij bedrijfsopvolging in de ODB
  • Fiscale faciliteiten bij bedrijfsopvolging en de S&E
  • Bedrijfsoverdracht: fiscaal optimaal advies

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.

Deze E-learning gaat binnenkort live. U kunt zich hier wel alvast aanmelden. U krijgt dan automatisch bericht zodra de E-learning weer live staat.