Thuis in uw branche

E-learning Efficiënt en risicogericht samenstellen in het mkb

Haal meer rendement uit de samenstelpraktijk!

Met risicogericht samenstellen is veel winst te behalen, maar dat is niet eenvoudig! Zet uw klantkennis gerichter in bij de risicoanalyse, verhoog de kwaliteit én de efficiency.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 105,00
Prijs niet-leden: € 129,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Zelfstandig assistent-accountant
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Samenstelwerkzaamheden efficiënter uit te voeren met behoud en/of vergroting van de kwaliteit.

De auteur

Carel Verdiesen AA

Carel Verdiesen AA is zelfstandig gevestigd accountant en ervaren trainer op het gebied van beroepsreglementering voor de mkb-accountant.

.

Inhoud

Met risicogericht samenstellen is veel winst te behalen, maar dat is niet eenvoudig! Zet uw klantkennis gerichter in bij de risicoanalyse, verhoog de kwaliteit én de efficiency.

Om een goede risico-inventarisatie te maken is klantkennis essentieel. Hoe zet u een risicoanalyse doeltreffend in bij een samenstelopdracht? Hoe vertaalt u de uitkomsten naar meer of juist minder werkzaamheden? En welke rol speelt de materialiteit bij de samenstelopdracht? Ook komt de vastlegging van uw keuzes in het dossier aan bod én hoe u te allen tijde wel de kwaliteit behoudt. Kortom: Hoe bespaart u tijd door de juiste samenstelkeuzes te maken?

In de e-learning maken we gebruik van een doorlopende praktijkcase om het proces van efficiënt en risicogericht samenstellen zo praktisch en inzichtelijk mogelijk te maken.

  • Hoe risicogericht samenstellen?
  • Wat is een ‘goede’ bedrijfsverkenning?
  • Welke risico’s vragen om alertheid?
  • Juiste vastlegging klantkennis
  • Klantkennis vertalen naar meer of minder werkzaamheden
  • Eisen aan dossiervorming, wat doet u (nog) teveel?
  • Verschillende verklaring per type klant
  • Stappenplan om over te stappen naar risicogericht samenstellen

Deze E-learning gaat binnenkort live. U kunt zich hier wel alvast aanmelden. U krijgt dan automatisch bericht zodra de E-learning weer live staat.

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.