Thuis in uw branche

E-learning Het Familiebedrijf

Advieskansen en risico’s rond familiebedrijven

De doorlopende afweging van bedrijfsbelangen en familiebelangen vragen om uw aandacht. Hoe gaat u om met de bijzondere dynamiek binnen het familiebedrijf?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 55,00
Prijs niet-leden: € 89,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 1
RB Algemeen 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Zelfstandig assistent-accountant, Junior belastingadviseur
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De dynamiek van een familiebedrijf te herkennen.
  • Risico's binnen het familibedrijf te signaleren én advieskansen optimaal te benutten.

De auteur

Ed van de Vijver ACFBA

Ed van de Vijver ACFBA is vele jaren als adviseur familiebedrijven werkzaam geweest bij BDO. Na zijn pensionering in 2022 is hij actief betrokken bij diverse uitdagingen van familiebedrijven in verschillende functies, en verzorgt hij lezingen en opleidingen. Daarnaast heeft hij vele publicaties over familiebedrijven uitgebracht.

.

Inhoud

De doorlopende afweging van bedrijfsbelangen en familiebelangen vragen om uw aandacht. Hoe gaat u om met de bijzondere dynamiek binnen het familiebedrijf?

Hoe steekt een familiebedrijf nu echt in elkaar? Welke thema’s spelen er juist binnen een familiebedrijf? Voor uw advieskansen is het van belang de motieven van zakendoen én de veelvoorkomende problematiek te doorgronden. Let op: De harmonie binnen de familie is een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van de onderneming! 

Wilt u een echte adviseur familiebedrijven worden? Zet nu de eerste stap. Na deze E-learning (her)kent u de dynamiek van het familiebedrijf en weet u daar met uw advies optimaal op in te spelen.

  • De bijzondere dynamiek van een familiebedrijf
  • Waarden en cultuur binnen het familiebedrijf
  • Systemische kernmerken en tegenstellingen
  • Wat zijn de bedrijfsrisico’s?
  • Motieven van zakendoen anders dan niet familiebedrijf
  • Communicatie binnen het familiebedrijf

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.

Let op: Deze cursus past goed bij het verplichte NBA PE-thema 2021 ‘continuïteit’ voor de samenstelpraktijk.  

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC12029