Sla menu over
Thuis in uw branche

E-learning Verslaggeving van (commerciële) stichtingen en verenigingen

Met en zonder winststreven: de do's en don’ts op een rij
Uit onderzoek blijkt dat veel jaarrekeningen van non-profit organisaties niet voldoen aan de gestelde eisen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de afwijkende regelgeving.

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder

Leerdoelen

Ik ben in staat om:

  • De jaarrekening op te stellen van commerciële stichtingen en verenigingen en (kleine) organisaties zonder winststreven.

Inhoud

Uit onderzoek blijkt dat veel jaarrekeningen van non-profit organisaties niet voldoen aan de gestelde eisen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de afwijkende regelgeving.

De verslaggeving van (commerciële) stichtingen en verengingen vraagt dus uw speciale aandacht. Wanneer komt uw klant in aanmerking voor het verlichte regime?

In deze E-learning maken we onderscheid tussen commerciële stichtingen en verenigingen, organisaties zonder winststreven én kleine organisaties zonder winststreven. Met verschillende jaarrekeningen doorloopt u de regels van waardering, presentatie en toelichting. Zorg dat u op de hoogte bent en dat ‘uw’ stichting of vereniging de juiste jaarrekening krijgt.

  • Actualiteit Richtlijnen (RJ630, RJ640, RJ 650 en RJ274)
  • Aandachtspunten voor specifieke normen of eisen voor non-profitinstellingen
  • Voorwaarden ANBI en belastingvoordelen
  • De geconsolideerde en samengevoegde jaarrekening
  • RJK C1 voor kleine verenigingen en stichtingen
  • Verlicht regime voor kleine OZW’s

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.

Datum & Tijd

Datum & tijd
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Cursuscode
ELEC13669
Beschikbaar

Docent(en)

Drs. Stefan Betting RA

Drs. Stefan Betting RA is CEO/founder van educatie en adviesbureau PROFEDA. Tevens is hij docent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit. 

Contact

Barbara Berben

Barbara Berben

Manager online leren