Thuis in uw branche

Leiderschapsprogramma voor vennoten

Vergroot het onderscheidend vermogen en de prestaties van uw kantoor

Een nieuw en uitdagend programma voor vennoten die hun huidige manier van aansturen willen verfijnen en een sprong willen maken in de ontwikkeling van hun organisatie.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2715,00
Prijs niet-leden: € 2915,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 18
RB Algemeen 18
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

 • Nieuw leiderschap binnen mijn kantoor te tonen waardoor mijn mensen meer verantwoordelijkheid gaan nemen.
 • Strategie te ontwikkelen voor mijn kantoor.
 • Leiding te geven aan organisatievernieuwing en -verandering.

Uw docent

Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch Management en Innovatie aan Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.

Alle docenten

Inhoud

Een nieuw en uitdagend programma voor vennoten die hun huidige manier van aansturen willen verfijnen en een sprong willen maken in de ontwikkeling van hun organisatie.

U geeft leiding aan uw organisatie en staat als vennoot voor de uitdaging om uw organisatie te leiden naar een volgende ontwikkelingsfase. De huidige tijd van turbulente marktomstandigheden, toenemende regeldruk, schaarste aan vakmensen en snelle veranderingen in het accountantsberoep zorgen ervoor dat u alert moet zijn en keuzes moet maken. Maar hoe pakt u dit aan, welke strategie past hierbij en hoe krijgt u de mensen mee?

Het leiderschapsprogramma bestaat uit korte masterclasses voor vennoten en directieleden, gericht op organisatieontwikkeling, -verandering en nieuw leiderschap. Heeft u de ambitie om de prestaties van uw kantoor te vergroten? Laat u dan inspireren door de Multipliers leiderschapsaanpak en twee topsprekers op het gebied van strategisch leiderschap en businessmodel innovatie.

 • Multipliers leiderschap: betere resultaten behalen met hetzelfde aantal medewerkers
 • Hoe zorgt u ervoor dat uw mensen meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap gaan nemen?
 • Strategieontwikkeling binnen uw kantoor bepalen en concreet maken.
 • Inspelen op veranderende klantbehoeften en verdienmodellen.
 • Businessmodelinnovatie.
 • Leidinggeven aan organisatieverandering: strategie implementatie

Het leiderschapsprogramma is bestemd voor vennoten en directieleden, die een volgende stap willen maken met hun organisatie. Het programma bestaat uit 3 modules van een dag. U kunt ervoor kiezen om losse modules te volgen waar u zich apart voor inschrijft.

Programma

Module 1     U als leidinggevende: Multipliers leiderschap
Herkent u de uitdaging om meer te presteren met hetzelfde aantal mensen, terwijl het vinden en behouden van goede professionals niet eenvoudig is? Nieuwe generaties en andere manieren van samenwerken vragen ook om verandering in uw leiderschap. Multipliers geeft u praktische handvatten om het potentieel van uw medewerkers meer te benutten door zelf ander gedrag te laten zien. U behaalt betere resultaten met hetzelfde aantal medewerkers door meer ruimte te geven zonder de grip op uw organisatie te verliezen! Deze module geeft u inzicht in:

 • Wat leiderschap als Multiplier is en hoe u dit zelf kunt toepassen
 • Hoe u de talenten binnen uw kantoor optimaal kunt benutten door het beste in uw mensen naar boven te halen
 • Hoe u een omgeving creëert waarin uw mensen meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen
 • Hoe u uw mensen slimmer en succesvoller maakt met simpele technieken.

Nicole Loeffen is trainer bij SRA en Multipliers gecertificeerd en heeft ruime ervaring in het begeleiden van managers in het leiden van (verandering in) hun organisatie.

Module 2      Strategisch leiderschap en onderscheidende verdienmodellen
Uw uitdaging is om een strategie te ontwikkelen die uw kantoor verder gaat brengen. Een strategie die toekomstbestendig is. Ook wordt u meegenomen in nieuwe vormen van waarde-creatie en uitgedaagd om na te denken over uw huidig verdienmodel. Deelnemers vullen vooraf de online business model innovation scan in. De volgende onderwerpen passeren de revue:

 • Het toekomstbestendig blijven als kantoor: veranderende klantbehoeften en verdienmodellen
 • Het samen ontwikkelen van een strategische koers en visie
 • De veranderende concurrentie-omgeving
 • Businessmodel-innovatie strategieën
 • Concurrentievoordelen van nieuwe businessmodellen

Prof. dr. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch management & Innovatie aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam.

Module 3      Leidinggeven aan organisatieverandering: strategie implementatie
Tijdens de vorige module heeft u een strategie ontwikkeld voor uw kantoor. Nu is het zaak om de strategie handen en voeten te geven en uit te rollen binnen uw kantoor. Hoe gaat u de strategie implementeren? Hoe kunt u de organisatie mobiliseren om de strategie te realiseren? De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De visie organisatie breed communiceren en tastbaar maken
 • Het meenemen van anderen in de verandering om toekomstbestendig te blijven
 • Omgaan met weerstand: creëren van betrokkenheid
 • Het opbouwen van nieuwe vermogens en het creëren van een bijpassende cultuur
 • Het leren en bijsturen van de strategie tijdens de implementatie

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias, aan de Universiteit Tilburg en bij Antwerp Management School aan de Universiteit Antwerpen. Ook is hij Managing Director van de Center for Strategy & Leadership.

Docent(en)

Nicole Loeffen

Nicole Loeffen is vaardigheidstrainer bij SRA.

Prof. dr. Ron Meyer

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias, aan de Universiteit Tilburg en bij Antwerp Management School aan de Universiteit Antwerpen. Tevens is hij Managing Director van de Center for Strategy & Leadership.

Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch Management en Innovatie aan Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.