Thuis in uw branche

Update AVG: wat staat u nog te doen?

Zorg dat uw kennis rond privacywetgeving up-to-date is!

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. Voldoen 5 jaar later uw processen en die van uw klant nog aan alle (nieuwe) eisen?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 495,00
Prijs niet-leden: € 635,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 4
RB Algemeen 4
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker, Accountant in business
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Mijn processen en die van mijn klant in te richten volgens de eisen van de AVG.

Uw docent

Meindert Keuning

Drs. ing. Meindert Keuning RE/CISA

Drs. ing. Meindert Keuning RE/CISA is als directeur van Valor Management verantwoordelijk voor digitale transformaties bij accountantskantoren.

Alle docenten

Inhoud

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. Voldoen 6 jaar later uw processen en die van uw klant nog aan alle (nieuwe) eisen?

De hype rondom AVG is voorbij, maar dit betekent niet dat alles op orde is. Datalekken en boetes zijn bijna aan de orde van de dag. Maar ook nieuwe technologie, zoals AI en ChatGPT speelt een rol. Aandacht blijft noodzakelijk. Bescherm de privacy van uw klanten, maar ook uw eigen reputatie. Met een goede implementatie van de AVG minimaliseert u het risico op datalekken en voorkomt u ongewenste juridische gevolgen. Maar wat moet u allemaal technisch, praktisch en organisatorisch regelen om deze risico’s af te dekken?

Tijdens deze cursus staat de AVG centraal, maar gaan wij vooral in op de lessons learned. Wat kunt óf moet u nog aanscherpen? En wat kunnen we leren van recente AVG-issues? Wanneer bent u bijvoorbeeld verplicht om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren? Of welke impact heeft nieuwe technologie op de AVG? En hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van de accountant ten aanzien van het compliant zijn van klanten aan de AVG? Zorg dat u op de hoogte bent en voorkom boetes, of erger: reputatieschade!

  • Veelvoorkomende AVG-issues in het mkb
  • Actualiteiten rondom Artificial Intelligence (AI) en het gebruik van chatbots, zoals ChatGPT
  • Actualiteiten rondom boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens
  • Minimale technische en organisatorische maatregelen bij uw klant
  • Wat mag uw klant van u verwachten op het gebied van AVG compliance?
  • Rol en verantwoordelijkheid van de accountant bij advisering en controle
  • Functionaris Gegevensbescherming verplicht?
  • Praktijkvoorbeelden

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 19 november 2024 van 15:30 uur tot 20:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel De Bilt - Utrecht in De bilt /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU38177

Docent(en)

Meindert Keuning

Drs. ing. Meindert Keuning RE/CISA

Drs. ing. Meindert Keuning RE/CISA is als directeur van Valor Management verantwoordelijk voor digitale transformaties bij accountantskantoren.

Silvia Vinken

mr. Silvia Vinken CIPP/E

mr. Silvia Vinken CIPP/E is als advocaat gespecialiseerd in het gegevensbeschermingsrecht, helpt organisaties compliant te zijn op het gebied van de AVG en is tevens werkzaam als Data Protection Officer in het bedrijfsleven.