Thuis in uw branche

Waardering van deelnemingen en consolidatie

Hoe gaat u hier in de mkb-praktijk juist mee om?

Verslaggevingsvragen in de mkb-praktijk gaan vaak over de waardering van deelnemingen en consolidatie of het vaststellen van de consolidatiekring. Zorg dat u op de hoogte bent!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 535,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Controller/Financieel manager, Accountant in business
Resultaat:

U bent in staat deelnemingen in de enkelvoudige en de geconsolideerde jaarrekening op de juiste wijze te waarderen en te consolideren.

Uw docent

Anton Broeks

Anton Broeks is zelfstandig gevestigd adviseur.

Alle docenten

Inhoud

Verslaggevingsvragen in de mkb-praktijk gaan vaak over de waardering van deelnemingen en consolidatie of het vaststellen van de consolidatiekring. Zorg dat u op de hoogte bent!

In de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving is veel aandacht voor deelnemingen en consolidatie, maar in de praktijk blijft het juist toepassen lastig. Hoe waardeert u deelnemingen en hoe bepaalt u de goodwill en de waarde van de overgenomen onderneming bij overnames?

Hoe verwerkt u deelnemingen in zowel de vennootschappelijke als de geconsolideerde jaarrekening? En hoe bepaalt u de waarde van de goodwill bij overnames? Deze cursus geeft u een overzicht van alle relevante regels en moeilijke praktijkissues.

  • Deelnemingen, dochtermaatschappijen en joint-ventures
  • Flex-bv en invloed op de waardering van deelnemingen
  • Waarde van de goodwill bepalen bij overnames
  • Eliminatie van ongerealiseerde intercompanyresultaten
  • Groepsbegrip en beleidsafhankelijke maatschappijen
  • Consolidatieplicht en consolidatiekring, inclusief personal holdings
  • Consolidatiegrondslagen

Docent(en)

Anton Broeks

Anton Broeks is zelfstandig gevestigd adviseur.

Ervaringen van deelnemers

  • Praktisch goed bruikbaar!
  • Uitstekende cursus. Zeer relevant voor de dagelijkse praktijk.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren