Thuis in uw branche

Strategiesessie: de toekomst tegemoet

Doelgericht en praktisch

De weg naar een toekomstbestendig kantoor is niet altijd eenvoudig. Denk aan de (technologische) ontwikkelingen, hoge kwaliteitseisen en personeel dat niet voor het oprapen ligt. Innoveren, de boel opschudden, kansen signaleren in uw omgeving en af en toe kritisch naar uw organisatie kijken, is een must!

Omschrijving

Tijdens een strategiesessie stellen we de speerpunten van uw organisatie vast, bepalen prioriteit en verdelen de taken aan de hand van het SRA-Model.

Inhoud

Wil u eens rustig nadenken over waar u staat en waar u als organisatie naartoe wilt? In een strategiesessie begeleiden we uw kantoor bij belangrijke ontwikkelingen en cruciale vragen die bepalend zijn voor de koers van uw kantoor in de nabije toekomst. Vragen waar niet altijd direct een antwoord op komt, maar u in elk geval goed over na moet denken. Dit doen we aan de hand van drie hoofdthema's:

  • markt
  • organisatie
  • samenwerking

Gezamenlijk werken we naar een oplossing. U maakt de keuzes, wij begeleiden het proces voor u.

Werkwijze

Tijdens de (gratis) intake stellen we vast welke aanpak het beste bij u past. Er zijn drie mogelijkheden:

Inspiratiesessie

We bekijken in vogelvlucht wat er speelt in uw kantoor, sparren met u over mogelijke oplossingen en brengen in kaart hoe andere kantoren hiermee omgaan (1 dagdeel, inclusief telefonische intake en evaluatie).

Strategiesessie voor één dag

We stellen in één dag uw speerpunten vast, bepalen prioriteiten en verdelen de taken. We bespreken de markt, de organisatie en samenwerking. SRA maakt een concreet actieplan voor u (1 dag, inclusief gratis intake, uitgebreid actieplan en evaluatie).

Meerdaagse strategiesessie

We brengen speerpunten in kaart, stellen prioriteiten vast, vertalen deze tot een concreet actieplan en maken een start met uitwerken van de acties. Ook uw SRA-benchmark en input van medewerkers (middels enquêtes of diepte-interviews) kunnen in het programma verwerkt worden (tijdsinvestering 2-3 dagen).

  • De sessie vindt bij voorkeur plaats buiten het kantoor.
  • Na afloop is er een korte evaluatie.
  • Na 2 weken bespreken we het actieplan met u.
  • Indien gewenst neemt de strategieadviseur periodiek contact met u op over de vorderingen binnen het kantoor. Dit zorgt voor continuïteit en een grotere kans van slagen.

We werken praktisch, actiegericht en laagdrempelig. Geen eindeloze gesprekken en ellenlange rapporten, maar een concrete aanpak. Voor het ene kantoor is een dag al voldoende, het andere kantoor wil meer de diepte in en reserveert meerdere dagen. 

Ervaringen

"Wat deze sessies onderscheidend maakt is dat wij in korte tijd lijnen met u uitzetten voor de toekomst. Heel praktisch en direct toepasbaar. Onze ruime kennis en ervaring met mkb-kantoren en creatieve inslag maken dat wij u inspireren zodat u uw kantoor intern en extern nog beter op de kaart kan zetten. Maar wel op een manier die bij uw kantoor past!", aldus Wilma Hosang, senior communicatie- en strategieadviseur en lid van het MT van SRA. Lees hier haar blog 'Breng je strategie tot leven'.

Prijzen

Inspiratiesessie (1 dagdeel)
€ 1.075
Strategiesessie voor één dag (1 dag)
€ 2.150
Meerdaagse strategiesessie (2-3 dagen)
Prijs op aanvraag
Reiskosten € 0,45 per kilometer
Reistijd € 100 per uur

Contact

Heeft u nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op met het Team Cultuur van SRA:

Team Cultuur van SRA

T 030 656 60 60
E cultuur@sra.nl