Thuis in uw branche
Resultaten Benchmark in de SRAadviseur

Benchmarkonderzoek SRA-kantoren

Inzicht in de aandachtspunten en prestaties van uw kantoor

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtpunten voor uw kantoor en wat u kunt mogelijk verbeteren? Welke visies hebben de kantoren en wat valt ons op daarbij? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en meer vragen!

Omschrijving

Benchmark kantoren

Het vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft u een helder beeld van de prestaties van uw kantoor in 2018 en de verwachting voor 2019 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. 

Prijs SRA-leden : € 295
Aanmeldformulier

Inhoud

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren van gelijke omvang? Wat zijn de aandachtspunten voor uw kantoor en wat kunt u verbeteren? Welke visie hebben SRA-kantoren en wat valt ons daarbij op? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en veel meer vragen!

Inzicht in omzet, tarieven en productiviteit

Het bedrijfsvergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft inzicht in de prestaties van uw kantoor in 2018 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. U krijgt een helder beeld van:

  • de gemiddelde productie in euro, bij-/afboekingen en gemiddelde omzet per activiteit
  • de gemiddelde omzet per medewerker, in uren en euro’s;
  • de gemiddelde tarieven;
  • de gemiddelde productiviteit;
  • het gemiddelde inkomen per vennoot;
  • financiële kengetallen, zoals de debiteurentermijn.
  • gemiddelde winst- & verliesrekening en balans.

Toekomstverwachting

Naast bovengenoemde gegevens krijgt u ook inzicht in de verwachtingen voor de toekomst. Wat zijn de belangrijkste kansen en bedreigingen voor 2019 en verder? Waar ligt de focus voor de komende jaren? En wat valt op hierbij?

De aandachtspunten voor uw kantoor

Wij analyseren de aandachtspunten voor uw kantoor! De onderdelen waarop uw kantoor aanzienlijk afwijkt van de referentiegroep worden voor u in kaart gebracht. Ook krijgt u inzicht in de mate waarin de door u gewenste strategie terug te zien is in acties en resultaten.

De aandachtspunten geven u een handvat bij het optimaliseren van de bedrijfsvorering van uw kantoor.

Pluspunt benchmarkonderzoek volgens deelnemende kantoren

Het belangrijkste pluspunt van het benchmarkonderzoek volgens een aantal deelnemende kantoren:

Quotes

Deelname

De kosten van deelname aan het Benchmarkonderzoek 2018 bedragen € 295 per kantoor. U ontvangt één exemplaar van het eindrapport. Extra exemplaren zijn te bestellen à € 9,50.

Prijzen zijn exclusief btw en (eventuele) verzendkosten. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

Hoe werkt het?

De deelnemende kantoren ontvangen in mei 2019 per e-mail een toegangscode tot het Benchmark portal waar de online vragenlijst ingevuld kan worden. Vervolgens analyseren wij de gegevens. Eind september 2019 kunt u het rapport met de resultaten tegemoet zien.

In het Benchmarkportal kunt u ook zelf rapportages en analyses maken. Zo kunt u uw eigen ranking binnen de betreffende klasse zien en worden de resultaten zowel in absolute cijfers als in procenten weergegeven. Ook kunt u in dit portal een trendanalyse maken, waardoor u nog beter de ontwikkelingen van uw kantoor kunt zien. Tevens kunt u voor verschillend grafische weergaves kiezen en de gegevens exporteren.

(De Benchmark portal wordt mogelijk gemaakt door Combo Benchmark van Compare to Compete).

Seminar 11 oktober

Het SRA-kantoor nu en in de toekomst

Op 11 oktober 2019 organiseren wij wederom het seminar over het SRA-kantoor nu en in de toekomst, waarbij de resultaten van het SRA-kantoren Benchmarkonderzoek worden besproken. Daarnaast wordt ingegaan op de belangrijke thema’s data-analyse en het boeien van medewerkers. 

Het programma

Fou Khan TsangDe belangrijkste resultaten SRA-Benchmarkonderzoek
Tijdens de presentatie wordt stilgestaan bij meest opvallende resultaten van het onderzoek en de toekomstverwachting van de deelnemende kantoren.

Spreker: Fou-Khan Tsang (dagvoorzitter), voorzitter van de SRA-commissie Automatisering en voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa accountants.

Wilco SchellevisData: de strategische boost voor uw kantoor!
Hoe kun je door data centraal te stellen waarde toevoegen voor uw klant en uw kantoor? En hoe pak je dat aan? Een introductie op de mogelijkheden van data voor het accountantskantoor en praktische handvaten voor het realiseren van die waarde.

Spreker: Wilco Schellevis, directeur van Growteq (voorheen bekend als Refine-IT) en partner bij Visser & Visser.


Arjen BanachHet binden & boeien van medewerkers
Ondanks dat we in een technologische revolutie leven is het succes van organisaties nog steeds het gevolg van menselijke prestaties. Om die reden is het meer dan ooit belangrijk voor organisaties om zich te profileren als goed werkgever. In de accountancybranche is er nog iets aan de hand: waar wordt gewerkt met hoogopgeleide professionals heerst een war-on-talent. Talent is schaars en accountantskantoren doen hun uiterste best om talent te binden en te boeien.

Een inspirerende organisatiecultuur in de accountancy gaat zich hiermee de komende jaren transformeren van onderscheidende factor naar absolute must. In deze keynote neemt Arjen Banach je mee in hoe jouw organisatie zich gaat ontwikkelen tot een omgeving waar medewerkers niet moeten maar willen zijn.

Spreker: Arjen Banach, een veelgevraagd spreker. Met zijn lezingen staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren en te activeren over de kunst van veranderen, organisatiecultuur, leiderschap en werkgeluk.

Wanneer?

Datum: 
11 oktober 2019
Tijd:
13.30 uur - 16.30 uur
Plaats:
Hotel Van der Valk Vianen (klik hier voor de routebeschrijving)

Aansluitend vindt desgewenst een netwerkborrel plaats.

De kosten voor deelname bedragen € 100 per deelnemer, mits uw kantoor meedoet met het benchmarkonderzoek over 2018. Doet uw kantoor niet mee met het onderzoek, dan bedragen de kosten € 225 per deelnemer. U verdient 3 (RA-AA) PE-punten.


Aanmelden voor het Seminar

Op aanmeldingen zijn de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van SRA van toepassing.

 

Foto tijdens het seminar 'Het SRA-kantoor nu en in de toekomst' op 7-10-2016.

 

Interessante kengetallen

Kengetallen

Bent u benieuwd naar de prestaties van 2018? Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Doe dan mee met het Benchmarkonderzoek!

Meld u dan hier aan voor het Benchmarkonderzoek over 2018!

Vragen over dit product?

Dyonne Langerak

Dyonne Langerak

Productmanager

vaktechniek@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren