Thuis in uw branche
Resultaten Benchmark in de SRAadviseur

Benchmarkonderzoek SRA-kantoren

Inzicht in de aandachtspunten en prestaties van uw kantoor

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtpunten voor uw kantoor en wat u kunt mogelijk verbeteren? Welke visies hebben de kantoren en wat valt ons op daarbij? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en meer vragen!

Omschrijving

Benchmark kantoren

Het vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft u een helder beeld van de prestaties van uw kantoor in 2017 en de verwachting voor 2018 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. 

Prijs SRA-leden : € 295
Aanmeldformulier
Om u aan te melden moet u ingelogd zijn   Registreer of Log in.

Inhoud

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren van gelijke omvang? Wat zijn de aandachtspunten voor uw kantoor en wat kunt u verbeteren? Welke visie hebben SRA-kantoren en wat valt ons daarbij op? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en veel meer vragen!

Inzicht in omzet, tarieven en productiviteit

Het bedrijf vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft inzicht in de prestaties van uw kantoor in 2017 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. U krijgt een helder beeld van:

  • de gemiddelde omzet per activiteit, in uren en euro’s;
  • de gemiddelde omzet per medewerker, in uren en euro’s;
  • de gemiddelde tarieven;
  • de gemiddelde productiviteit;
  • het gemiddelde inkomen per vennoot;
  • financiële kengetallen, zoals de debiteurentermijn.
  • gemiddelde winst- & verliesrekening en balans.

Toekomstverwachting

Naast bovengenoemde gegevens krijgt u ook inzicht in de verwachtingen voor de toekomst. Wat zijn de belangrijkste kansen en bedreigingen voor 2018 en verder? Waar ligt de focus voor de komende jaren? En wat valt op hierbij?

De aandachtspunten voor uw kantoor

Wij analyseren de aandachtspunten voor uw kantoor! De onderdelen waarop uw kantoor aanzienlijk afwijkt van de referentiegroep worden voor u in kaart gebracht. Ook krijgt u inzicht in de mate waarin de door u gewenste strategie terug te zien is in acties en resultaten.
De aandachtspunten geven u een handvat bij het optimaliseren van de bedrijfsvorering van uw kantoor.

Pluspunt benchmarkonderzoek volgens deelnemende kantoren

Het belangrijkste pluspunt van het benchmarkonderzoek volgens een aantal deelnemende kantoren:

Quotes

Deelname

De kosten van deelname aan het Benchmarkonderzoek 2017 bedragen € 295 per kantoor. U ontvangt één exemplaar van het eindrapport. Extra exemplaren zijn te bestellen à € 9,50.

Prijzen zijn exclusief btw en (eventuele) verzendkosten. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

Hoe werkt het?

De deelnemende kantoren ontvangen in mei 2018 per e-mail een toegangscode tot het Benchmark portal waar de online vragenlijst ingevuld kan worden. Vervolgens analyseren wij de gegevens. Eind september 2018 kunt u het rapport met de resultaten tegemoet zien.

In het Benchmarkportal kunt u ook zelf rapportages en analyses maken. Zo kunt u uw eigen ranking binnen de betreffende klasse zien en worden de resultaten zowel in absolute cijfers als in procenten weergegeven. Ook kunt u in dit portal een trendanalyse maken, waardoor u nog beter de ontwikkelingen van uw kantoor kunt zien. Tevens kunt u voor verschillend grafische weergaves kiezen en de gegevens exporteren.

(De Benchmark portal wordt mogelijk gemaakt door Combo Benchmark van Compare to Compete).

Seminar 11 oktober

Het SRA-kantoor nu en in de toekomst

Op 11 oktober 2018 organiseren wij een seminar over het accountantskantoor nu en de toekomst.

Sprekers / programma

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang RA (tevens dagvoorzitter), bestuurslid SRA, bespreekt de belangrijkste resultaten van het Benchmarkonderzoek en de toekomstplannen van de deelnemende kantoren. linkedin

Stephan van den Broek  Stephan van den Broek, onder meer auteur van het boek Management in Singularity en bestuurder van Koenen en Co Controle BV, gaat in op technologische ontwikkelingen en de impact op uw organisatie. linkedin
Arend Ardon Arend Ardon, sociaal psycholoog en bedrijfskundige, oprichter The Change Studio en kerndocent aan School of Business & Economics van de Universiteit van Maastricht, houdt een interessante lezing over verandermanagement. linkedin

Wanneer?

Datum: 
11 oktober 2018
Tijd:
13.30 uur - 16.30 uur
Plaats:
Hotel Van der Valk Vianen (klik hier voor de routebeschrijving)

De kosten voor deelname bedragen € 100 per deelnemer, mits uw kantoor meedoet met het benchmarkonderzoek over 2017. Doet uw kantoor niet mee met het onderzoek, dan bedragen de kosten € 225 per deelnemer. U verdient 3 (RA-AA) PE-punten.

Aanmelden voor het Seminar

Op aanmeldingen zijn de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van SRA van toepassing.

 

Foto tijdens het seminar 'Het SRA-kantoor nu en in de toekomst' op 7-10-2016.

 

Interessante kengetallen

Kengetallen

Bent u benieuwd naar de prestaties van 2017? Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Doe dan mee met het Benchmarkonderzoek!

Meld u dan hier aan voor het Benchmarkonderzoek over 2017!

Vragen over dit product?

Dyonne Langerak

Dyonne Langerak

Productmanager

vaktechniek@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren