Thuis in uw branche

Benchmarkonderzoek Kantoren

Inzicht in de aandachtspunten en prestaties van uw kantoor

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtpunten voor uw kantoor en wat u kunt mogelijk verbeteren? Welke visies hebben de kantoren en wat valt ons op daarbij? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en meer vragen!

Omschrijving

Benchmark kantoren

Het bedrijfsvergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft u een helder beeld van de prestaties van uw kantoor in 2016 en de verwachting voor 2017 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. 

Prijs SRA-leden : € 295
Aanmeldformulier
Om u aan te melden moet u ingelogd zijn   Registreer of Log in.

Inhoud

Wat levert het onderzoek op?

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtspunten voor uw kantoor en wat kunt u verbeteren? Welke visie hebben SRA-kantoren en wat valt ons daarbij op? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en veel meer vragen!

Inzicht in omzet, tarieven en productiviteit

Het bedrijf vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft inzicht in de prestaties van uw kantoor in 2016 en de verwachting voor 2017 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. Het geeft inzicht in:

  • de gemiddelde omzet per activiteit, in uren en euro's;
  • de gemiddelde omzet per medewerker, in uren en euro's;
  • de gemiddelde tarieven;
  • de gemiddelde productiviteit;
  • het gemiddelde inkomen per vennoot;
  • financiële kengetallen, zoals de debiteurentermijn;
  • gemiddelde winst- & verliesrekening en balans.

Inzicht in strategische keuzes

Het onderzoek bevat ook interessante informatie over de visie en strategie van uw kantoor in vergelijking met die van andere kantoren. Wat zijn de toekomstplannen? Waar ligt de focus voor de komende jaren? En wat valt hierbij op?

Inzicht in uw aandachtspunten

Wij brengen de aandachtspunten voor uw kantoor in kaart! U krijgt een helder beeld van de onderdelen waarin uw kantoor aanzienlijk afwijkt van de referentiegroep. Ook krijgt u inzicht in de mate waarop de door u gewenste strategie terug te zien is in acties en resultaten. Kortom de aandachtspunten geven u een handvat bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering van uw kantoor.

Wilt u vervolgens meer ondersteuning bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering van uw kantoor? Dan kunt u kiezen voor een individuele detailanalyse. Tijdens dit vervolgtraject krijgt u een gericht diepgaand advies.

Het belangrijkste pluspunt van het benchmarkonderzoek volgens een aantal deelnemende kantoren:

Quotes

Seminar over de performance van SRA-kantoren 

Op 11 oktober 2017 organiseren wij een seminar over de resultaten van het Benchmarkonderzoek en de ontwikkelingen in de accountancybranche.
Wij lichten de belangrijkste resultaten van het onderzoek toe, ook worden de kansen en bedreigingen behandeld. Tot slot worden de ontwikkelingen en trends binnen de branche op een rijtje gezet en met de aanwezigen bediscussieerd.
Dagvoorzitter: Fou-Khan Tsang RA, bestuurslid van SRA en directielid bij Alfa accountants.

Contact

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met SRA-Vaktechniek:
E vaktechniek@sra.nl
T 030 656 60 60

Deelname

Kosten van deelname

De kosten van deelname aan het Benchmarkonderzoek 2017 bedragen € 295 per kantoor. U ontvangt één exemplaar van het eindrapport. Extra exemplaren zijn te bestellen à € 9,50.

Prijzen zijn exclusief btw en (eventuele) verzendkosten. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

 

Hoe werkt het?

De deelnemende kantoren ontvangen in mei 2017 per e-mail een toegangscode tot het Benchmarkportal waar de online vragenlijst ingevuld kan worden. Vervolgens analyseren wij de gegevens. Eind september 2017 kunt u het rapport met de resultaten tegemoet zien.

In het Benchmarkportal kunt u ook zelf rapportages en analyses maken. Zo kunt u uw eigen ranking binnen de betreffende klasse zien en worden de resultaten zowel in absolute cijfers als in procenten weergegeven. Ook kunt u in dit portal een trendanalyse maken, waardoor u nog beter de ontwikkelingen van uw kantoor kunt zien. Tevens kunt u voor verschillend grafische weergaves kiezen en de gegevens exporteren.

(De Benchmark portal wordt mogelijk gemaakt door Combo Benchmark van Compare to Compete).


Seminar 11 oktober

Seminar over de performance van SRA-kantoren

Op 11 oktober 2017 organiseren wij een seminar over de resultaten van het Benchmarkonderzoek en de ontwikkelingen in de accountancybranche.

Wij lichten de belangrijkste resultaten van het onderzoek toe, ook worden de kansen en bedreigingen behandeld. Tot slot worden de ontwikkelingen en trends binnen de branche op een rijtje gezet en met de aanwezigen bediscussieerd.

Dagvoorzitter: Fou-Khan Tsang RA, bestuurslid van SRA en directielid bij Alfa accountants.

Wanneer?

Datum: 
11 oktober 2017
Tijd:
13.30 uur - 16.30 uur

De kosten voor deelname bedragen € 100 per deelnemer, mits uw kantoor meedoet met het benchmarkonderzoek over 2016. Doet uw kantoor niet mee met het onderzoek, dan bedragen de kosten € 225 per deelnemer. U verdient 3 (RA-AA) PE-punten.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor het seminar.

Op aanmeldingen zijn de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van SRA van toepassing.

Foto tijdens het seminar 'Het SRA-kantoor nu en in de toekomst' op 7-10-2016.

Contact

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met SRA-Vaktechniek
E vaktechniek@sra.nl
T 030 656 60 60 

Voorbeeld

Interessante kengetallen

Kengetallen

Bent u benieuwd naar de prestaties van 2017? Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren?
Doe dan mee met het Benchmarkonderzoek!

Meld u dan hier aan voor het Benchmarkonderzoek 2017!

Vragen over dit product?

Hellen Kloeze

Hellen Kloeze

Strategie-Adviseur BiZ

hkloeze@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren