Thuis in uw branche
Resultaten Benchmark in de SRAadviseur

Benchmarkonderzoek SRA-kantoren

Inzicht in de aandachtspunten en prestaties van uw kantoor

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtpunten voor uw kantoor en wat u kunt mogelijk verbeteren? Welke visies hebben de kantoren en wat valt ons op daarbij? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en meer vragen!

Omschrijving

Benchmark kantoren

Het vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft u een helder beeld van de prestaties van uw kantoor in 2019 en de verwachting voor 2020 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. 

Prijs SRA-leden : € 295
Aanmeldformulier

Inhoud

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren van gelijke omvang? Wat zijn de aandachtspunten voor uw kantoor en wat kunt u verbeteren? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en veel meer vragen!

Inzicht in omzet, tarieven en productiviteit

Het bedrijfsvergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft inzicht in de prestaties van uw kantoor in 2019 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. U krijgt een helder beeld van:

  • de gemiddelde productie in euro, bij-/afboekingen en gemiddelde omzet per activiteit
  • de gemiddelde omzet per medewerker, in uren en euro’s;
  • de gemiddelde tarieven;
  • de gemiddelde productiviteit;
  • het gemiddelde inkomen per vennoot;
  • financiële kengetallen, zoals de debiteurentermijn.
  • gemiddelde winst- & verliesrekening en balans.

Toekomstverwachting

Naast bovengenoemde gegevens krijgt u ook inzicht in de verwachtingen voor de toekomst. Wat is de impact van het Coronavirus op uw kantoor en klanten? 

De aandachtspunten voor uw kantoor

Tevens krijgt u een duidelijk overzicht van onderdelen waarop uw kantoor afwijkt van de referentiegroep. Zo ziet u in één oogopslag wat de aandachtspunten zijn voor uw kantoor. De aandachtspunten geven u een handvat bij het optimaliseren van de bedrijfsvorering van uw kantoor.

Pluspunt benchmarkonderzoek volgens deelnemende kantoren

Het belangrijkste pluspunt van het benchmarkonderzoek volgens een aantal deelnemende kantoren:

Quotes

Deelname

De kosten van deelname aan het Benchmarkonderzoek 2019 bedragen € 295 per kantoor.

Prijzen zijn exclusief btw. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

Hoe werkt het?

De deelnemende kantoren ontvangen in april 2020 per e-mail een toegangscode tot het Benchmarkportal waar de online vragenlijst ingevuld kan worden. De deadline voor het invullen van de vragenlijst is 1 juni 2020. Vervolgens analyseren wij de gegevens. Eind september 2020 kunt u het rapport met de resultaten raadplegen in het Benchmarkportal.

In het Benchmarkportal kunt u ook zelf rapportages en analyses maken. Zo kunt u uw eigen ranking binnen de betreffende klasse zien en worden de resultaten zowel in absolute cijfers als in procenten weergegeven. Ook kunt u in dit portal een trendanalyse maken, waardoor u nog beter de ontwikkelingen van uw kantoor kunt zien. Tevens kunt u voor verschillend grafische weergaves kiezen en de gegevens exporteren.

(De Benchmark portal wordt mogelijk gemaakt door Combo Benchmark van Compare to Compete).

Seminar (online)

Het SRA-kantoor nu en in de toekomst

Op 9 oktober 2020 organiseren wij online een seminar over het SRA-kantoor nu en in de toekomst, waarbij de resultaten van het SRA-kantoren Benchmarkonderzoek worden besproken. Daarnaast wordt ingegaan op algemene economische ontwikkelingen en is er gelegenheid om met elkaar te sparren.  

Resultaten Benchmarkonderzoek
Tijdens het seminar wordt ingegaan op de resultaten van het Benchmarkonderzoek en de impact van het Coronavirus op de deelnemende kantoren.
Spreker: Fou-Khan Tsang (dagvoorzitter), voorzitter van de SRA-commissie Automatisering en voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa accountants.

Sparsessie
Tijdens het seminar is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de resultaten. De deelnemers kunnen sparren in vooraf zorgvuldig samengestelde (virtuele) groepen.

Economische beschouwing
Wat is de impact van het Coronavirus? Hoe staat de zakelijke dienstverlening ervoor en de accountancy branche? Welke ontwikkelen en trends zijn er? Een belangrijke ontwikkeling in de accountancy is het toenemende belang van compliance en HR. Om aantrekkelijk te blijven voor talentvolle jongeren moet u investeren in purpose, de balans werk-privé en uw bedrijfscultuur.
Spreker: Han Mesters, sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN Amro.

Het seminar vindt plaats op:

 Datum:  9 oktober 2020
 Tijd:  13.30 uur – 16.30 uur
 Plaats:  Virtuele bijeenkomst 

De kosten voor deelname bedragen € 100 per deelnemer, mits uw kantoor heeft deelgenomen aan het Benchmarkonderzoek over 2019. Heeft uw kantoor niet mee gedaan met het onderzoek, dan bedragen de kosten € 225 per deelnemer. U verdient 3 (RA-AA) PE-punten.  

Aanmelden

U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de online ‘bijeenkomst’ alle informatie, zoals inloggegevens en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen. 
Wij registreren uw aanwezigheid, zodat uw PE-uren ook in deze online variant gegarandeerd zijn.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ingmar Donkerbroek (vaktechniek@sra.nl of 030 656 60 60).

 

 

Foto tijdens het seminar 'Het SRA-kantoor nu en in de toekomst' op 7-10-2016.

Interessante kengetallen

Kengetallen

Bent u benieuwd naar de prestaties van 2019? Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Doe dan mee met het Benchmarkonderzoek!

Meld u dan hier aan voor het Benchmarkonderzoek over 2019!

Vragen over dit product?

Dyonne Langerak

Dyonne Langerak

Productmanager

vaktechniek@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren