Thuis in uw branche

SRA-Werkprogramma NOW controles

In het kader van de NOW regeling en de NBA Standaarden heeft het SRA-vaktechnisch bureau werkprogramma’s ontwikkeld voor de controle van de NOW aanvragen.

Omschrijving

Laptop

Beschikbaar in WORD en in de software van Caseware, Exact en MLE.

Prijs SRA-leden : Vanaf € 45
Bestellen

Inhoud

De NBA heeft twee Standaarden uitgebracht ten behoeve van de subsidieverantwoording van de Eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Het betreft Standaard 4415N en 3900N. Deze Standaarden maken het mogelijk om de door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gezochte assurance te krijgen op de verstrekte NOW subsidies. Daarnaast is Standaard 4400N van toepassing op de opdracht van een derde-deskundige.

De werkprogramma’s zijn gebaseerd op bovengenoemde Standaarden en het accountantsprotocol van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de NOW 1. 
Het accountantsprotocol is voor NOW 2 geactualiseerd (maart 2021) De aanpassingen zijn verwerkt in het NOW werkprogramma van SRA. Ook het accountantsprotocol voor NOW 3 & 4 is geactualiseerd (oktober 2021) en is verwerkt in ons NOW werkprogramma van SRA; zie hier de aanpassingen. De accountantscontroleprotocollen voor NOW 5 en 6 (juni 2022) zijn verwerkt in de NOW werkprogramma’s van SRA (NOW 5 en NOW 6).

Tevens is er een SRA-praktijkhandreiking gepubliceerd met een FAQ over de nieuwe Standaarden. 

Werkprogramma's voor de controle van NOW 1, 2, 3, 4, 5 & 6 aanvragen

Er zijn drie varianten. Alle drie de varianten zijn beschikbaar in Word en zijn ingebouwd (als één template) in de software van Caseware, Exact, MLE Samenstel en MLE Controle.

  • NOW werkprogramma aan assurance verwant (4415N
  • NOW werkprogramma derdenverklaring (4400N)
  • NOW werkprogramma assurance (3900N)

Prijzen

De werkprogramma's voor de NOW controles zijn beschikbaar in Word en als één aparte template in de verschillende softwarepakketten: Caseware, Exact en MLE.

NB. Nieuwe SRA NOW werkprogramma's worden kosteloos ter beschikbaar gesteld aan kantoren die reeds eerder een SRA NOW werkprogramma hebben afgenomen. De nieuwe(re) NOW werkprogramma's zijn echter alleen kosteloos in hetzelfde formaat (Word) of voor de dezelfde software als de eerdere bestelling.

Word

De eenmalige gebruikersvergoeding voor het werkprogramma in Word is op basis van de totale omvang van uw kantoor.

U ontvangt alle drie de varianten.

Aantal medewerkers  Prijs 
1 t/m 30 medewerkers  € 265
31 t/m 75 medewerkers  € 370
> 75 medewerkers  € 475

Voorbeeld: uw kantoor heeft 40 medewerkers, dan bedragen de kosten € 350. U betaalt dit bedrag eenmalig. 

Caseware, Exact of MLE

De eenmalige gebruikersvergoeding voor de template van het NOW werkprogramma (alle drie de varianten in één template) in Caseware, Exact en MLE* is op basis van het aantal gebruikers.

U kiest zelf met hoeveel gebruikers u gebruik wenst te maken van het NOW werkprogramma.

Gebruikers  Prijs per gebruiker 
1e gebruiker  € 250 
2e t/m 5e gebruiker € 125 
6e t/m 10e gebruiker  € 70 
Vanaf de 11e gebruiker € 45 

Voorbeeld: u wilt zes gebruikers, dan bedragen de kosten € 820 (1x250 + 4x125 + 1x70). U betaalt dit bedrag eenmalig. 

* Toelichting NOW sjabloon t.b.v. Exact.
Het NOW sjabloon in Exact is alleen verkrijgbaar in de template Bijzondere opdrachten. U heeft dan ook de template Bijzondere opdrachten nodig om gebruik te kunnen maken van het NOW sjabloon. Exact zorgt voor de uitlevering van de licentie voor de template Bijzondere opdrachten (hiervoor geldt een doorlooptijd van ±3 werkdagen) en het NOW sjabloon. De licentie voor de template Bijzondere opdrachten bieden wij aan als jaarabonnement, maar u kunt het eerste jaar kosteloos gebruikmaken van deze template (voor het NOW sjabloon gelden bovenstaande prijzen). Mocht u na het jaar gebruik willen blijven maken van de template Bijzondere opdrachten wordt het omgezet in een jaarabonnement. Mocht u er geen gebruik van willen maken dan dient de licentie voor de template Bijzondere opdrachten voor 1 oktober 2023 opgezegd te worden bij Exact. 

De werkprogramma’s NOW 5 en NOW 6 zijn ook verwerkt in Caseware en Exact.

Webinar

Wij hebben eerder gratis Webinars georganiseerd over de werking van de NOW werkprogramma's.

Voorbeelden

Bekijk hier een aantal voorbeelden van het NOW 1 werkprogramma aan assurance verwant (4415N). Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Inleiding werkprogramma

Schema NOW1

Aanvraag NOW1

Downloads

Hier treft u de download van de werkprogramma’s NOW-1, 2 3, 4, 5 en 6 in Word-formaat aan. Het gebruik van deze Word-bestanden is alleen mogelijk indien u de NOW-werkprogramma’s heeft aangeschaft.

De SRA NOW-werkprogramma’s zijn alléén beschikbaar voor SRA-leden. Het zip-bestand is beveiligd met een wachtwoord.

U dient wel ingelogd te zijn. Heeft u geen inloggegevens? Vraag deze dan aan via relatiebeheer@sra.nl.

Download Werkprogramma's NOW

Vragen over dit product?

Paul Davids

Paul Davids

Customer Success Manager

E wp@sra.nl
T 030 656 60 60

Stel hier uw vraag via e-mail