Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 30-11-2022

Drie praktijksessies over duurzaamheidsstrategie

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

Binnenkort valt er niet meer aan te ontkomen. Dan moeten bedrijven op basis van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) bij het deponeren van hun jaarcijfers een verslag opnemen over hun duurzaamheidsbeleid.

Duurzaam

Hoe kan de accountant helpen bij de op handen zijnde rapportageverplichting over duurzaamheid? Tijdens de driedaagse praktijksessie: werken aan duurzaamheid in het mkb, behandelen cursusleiders Edwin van Haare, partner en registeraccountant bij HLB Witlox van den Boomen, en Onno Nilissen, specialist op het gebied van duurzaamheidsstrategie, deze en andere vragen rond de nieuwe wetgeving die vanaf 1 januari 2024 gefaseerd wordt ingevoerd.

Tot dat moment zal er door ondernemingen en accountants het nodige werk moeten worden verzet, waarschuwt Van Haare. "Tal van vragen moeten worden beantwoord. Wat wordt er bijvoorbeeld verstaan onder duurzaamheid, hoe formuleer je concrete doelstellingen, hoe moet de rapportage eruitzien en welke regels zijn van toepassing?"

De rapportageverplichting vanuit deze duurzaamheidstransitie dwingt volgens hem tot het maken van fundamentele strategische keuzes over de koers van de organisatie. "Denk aan de dienstverlening en de bijbehorende investeringen en aan implementatie van processen en systemen om duurzame prestaties meetbaar te maken."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur