Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 9-6-2023

Trainees en praktijkbegeleiders overall tevreden over het SRA-Stagebureau

Ruim driekwart van de praktijkbegeleiders en 80% van de trainees zijn tevreden tot zeer tevreden over de samenwerking met en de dienstverlening van het SRA-Stagebureau. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat SRA afgelopen januari heeft gehouden onder praktijkbegeleiders en trainees van de praktijkopleidingen MKB/Assurance. 

Laptop

Goede informatievoorziening

Deelnemers aan het onderzoek zijn bijzonder tevreden over de informatievoorziening. Ruim 95% van de praktijkbegeleiders vindt de informatievoorziening van het stagebureau om trainee(s) te kunnen begeleiden en beoordelen goed. Bijna 95% van de trainees vindt dat zij voldoende informatie of kennis over de praktijkopleiding hebben ontvangen om de opleiding te kunnen doen. 

'Contact loopt lekker'

Ook over het contact met het stagebureau zijn zowel praktijkbegeleiders als trainees tevreden tot zeer tevreden. Een van de opmerkingen van de praktijkbegeleiders hierover: “Ik vind de communicatie met het stagebureau erg prettig! Kundige medewerkers en snelle reacties bij vragen.”

Bij de trainees is zelfs meer dan 90% tevreden tot zeer tevreden over het contact met het stagebureau. “Het contact is goed. De cursussen en intervisies zijn zeer goed geregeld. Daarnaast staan de medewerkers van het stagebureau altijd klaar om te helpen bij vragen. De reactietijden op mails en vragen is zeer kort”, zo gaf een van de trainees aan in het onderzoek.

Praktijkbegeleiders krijgen een pluim

De praktijkbegeleiders zelf worden door de trainees goed beoordeeld. Zij geven hun namelijk gemiddeld het cijfer 8,4.

Aandachtspunten en vervolg

Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten. Het stagebureau heeft van een aantal zaken al werk gemaakt. Zo is de informatieverstrekking voor de praktijkbegeleiders nog verder uitgebreid. Ook is er een intervisie speciaal voor praktijkbegeleiders ontwikkeld. 

Het SRA-Stagebureau is voornemens het tevredenheidsonderzoek jaarlijks te herhalen. Zo kan het bureau de tevredenheid goed monitoren en de dienstverlening steeds verder verbeteren.

Over het SRA-Stagebureau en het tevredenheidsonderzoek

Het SRA-Stagebureau is een van de grootste stagebureaus van Nederland en is formeel erkend door de NBA. Het stagebureau volgt de ontwikkelingen in accountancyland op de voet en levert op diverse niveaus input om de praktijkopleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk en de studeerbaarheid te vergroten.

Voor het eerst is in januari 2023 door het stagebureau op gestructureerde wijze een tevredenheidsonderzoek gehouden onder praktijkbegeleiders en trainees van de praktijkopleidingen MKB/Assurance. Voor het onderzoek in 2023 hebben 149 praktijkbegeleiders en 133 trainees de vragenlijst volledig ingevuld.

Omschrijving praktijkbegeleiders: gedurende de drie jaar van de praktijkopleiding is de praktijkbegeleider degene die de trainee faciliteert, coacht, begeleidt en beoordeelt. Deze is werkzaam bij een SRA-kantoor.

Omschrijving trainees: trainees die zijn gestart/bezig zijn met de Praktijkopleiding MKB/Assurance én werkzaam zijn bij een SRA-kantoor.

Team SRA-Stagebureau

Het secretariaat van het SRA-Stagebureau bestaat uit (vlnr): Helen Stoelwinder, Romy Verburg en coördinator Ruth Troostheide-Van der Valk.

Team Stagebureau 

E stagebureau@sra.nl
T 030 656 60 60