Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 13-2-2024

Nieuw: SRA-Whitepaper AI in het accountantskantoor

Het gebruik van Artificiële Intelligentie (AI) biedt mogelijkheden binnen de accountantspraktijk. Wat precies de impact van AI binnen het kantoor wordt, is nu nog lastig te zeggen. In deze nieuwe SRA-Whitepaper AI, die tot stand is gekomen met input van een aantal SRA-kantoren, schetsen we een kader en geven we tien richtlijnen voor het gebruik van AI binnen uw praktijk.

AI

Kansen en risico's

Duidelijk is dat AI kansen biedt, maar ook risico's met zich meebrengt. Denk aan het gebruik van algoritmes voor analyses. Ze kunnen leiden tot meer efficiëntie, nauwkeurigheid en innovatie, met als gevolg een verandering in werkzaamheden en nieuwe banen, maar ook tot bedreigingen op het gebied van privacy.

Betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid

Binnen een accountantskantoor wordt gewerkt met klantspecifieke financiële informatie en persoonsgegevens. De betrouwbaarheid en de vertrouwelijkheid hiervan zijn voor klanten en andere stakeholders van groot belang.

Vragen?

In deze nieuwe Whitepaper AI schetsen we dit kader. Daarnaast reiken we u tien richtlijnen voor het gebruik van AI binnen uw praktijk. Voor vragen over deze Whitepaper of andere zaken betreft AI binnen uw praktijk, kunt u zich per e-mail wenden tot Tony van Oorschot, automatisering@sra.nl.

Naar de Whitepaper