Thuis in uw branche

Hoe wordt u lid van SRA?

Het stappenplan

Wat fijn dat u interesse toont in het SRA-lidmaatschap. Wij heten u graag welkom als lid van onze vereniging! Hoe wordt u lid? Hieronder leest u de procedure in 5 heldere stappen.

Stappenplan

Stap 1: Inschrijven

Als u interesse heeft in het SRA-lidmaatschap kunt u uw gegevens achterlaten via het contactformulier. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.*

Stap 2: Betaal instapkosten

Om lid te worden van SRA betaalt uw organisatie instapkosten. De hoogte van deze instapkosten is afhankelijk van het aantal professionals (alle vennoten/directeuren alsmede de RA- en AA medewerkers, tekenbevoegde Fiscaal medewerkers en/of NOB-leden zijn contributieplichtig) op uw kantoor en inclusief tijdelijk gratis diensten.

Aantal professionals Toetredingbijdrage 
< 3 € 250
4- 20 € 1.250
21 - 50 € 2.500
51 - 100 € 5.000
> 100 € 10.000

Op het moment dat uw kantoor zich heeft ingeschreven en de instapkosten heeft voldaan, is uw kantoor ballotagelid.

Stap 3: U bent ballotagelid

Als ballotagelid mag uw kantoor zich nog niet profileren als SRA-lid, maar al wel gebruikmaken van de faciliteiten die SRA te bieden heeft, waaronder natuurlijk de vaktechnische ondersteuning en het gebruik van de SRA-vaktechnische helpdesk.

Kosteloos Kennismaken

Met uw aanvraag kunt u kosteloos kennismaken met:

Korting Licentiekosten Monitoring NBA 

Verder verlopen de licentiekosten van de Monitoring NBA via SRA en deze kosten zijn voor SRA-leden lager per openbaar accountant dan voor accountants die niet werkzaam zijn bij een SRA-kantoor.

Stap 4: De ballotagetoetsing

De ballotagetoetsing is een collegiale toetsing waarbij de kwaliteit van uw kantoor getoetst wordt. De reviewcommissie neemt het functioneren van uw organisatie kritisch onder de loep op alle domeinen. Met een collegiale toetsing krijgt u als het ware een blauwdruk van de kwaliteit van uw dienstverlening. Bekijk een overzicht van kosten en besparingen ten aanzien van de toetsingen. 

Stap 5: SRA-certificering

Goed nieuws: uw organisatie voldoet aan de kwaliteitseisen die SRA stelt aan haar leden. Uw kantoor mag zichzelf SRA-lid noemen en het lidmaatschap uitdragen naar buiten. U gaat contributie betalen en kunt gebruik maken van alle voordelen die het SRA-lidmaatschap te bieden heeft.

Contributie

  • Voor de eerste 4 contributieplichtigen (alle vennoten/directeuren alsmede de RA- en AA medewerkers, tekenbevoegde Fiscaal medewerkers en/of NOB-leden zijn contributieplichtig) wordt € 1.522 p.p. gerekend.
  • Voor alle resterende contributieplichtigen € 422 p.p.
  • Licentiekosten Monitoring NBA verlopen via SRA en zijn voor SRA-leden lager per openbaar accountant dan voor accountants die niet werkzaam zijn bij een SRA-kantoor. De kosten per openbare accountant, aangesloten bij SRA, bedragen € 69 per jaar (t.o.v. € 110 bij NBA).

Op onderstaande visual staat het stappenplan afgebeeld: 

Visual lidmaatschap

Klik op de afbeelding voor een vergroting

* Het SRA-lidmaatschap beperkt zich tot kantoren die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend werkzaamheden verrichten in het mkb-segment in Nederland. Dit staat beschreven in artikel 4 lid 3 van de SRA-statuten. Bij deze accountantskantoren kunnen wel meerdere vennoten/directeuren (in binnen- en buitenland) werkzaam zijn, mits het beleid en de strategie van de Nederlandse entiteit in overwegende mate bepaald wordt door de in Nederland werkzame vennoten/directeuren en voorts ten minste tachtig procent (80%) van de omzet van het kantoor wordt gegenereerd in Nederland.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de het SRA-lidmaatschap, neem dan contact op met:

Marc van Gaalen 

Marc van Gaalen
Manager Vaktechniek
E mvangaalen@sra.nl
T 030 656 60 60