Thuis in uw branche

HLB-juristen: 'Bij ieder vraagstuk is juridische check van belang'

  • Publicatiedatum: 3-12-2018

Advies- en accountantsorganisatie HLB Van Daal (Brabant, Limburg en Amsterdam) groeit en zet vol in op de ontwikkeling tot fullservice-partner voor ondernemingen. De organisatie heeft al jaren een juridisch team in huis, maar heeft deze afdeling recent flink versterkt.

"Ieder ondernemingsvraagstuk heeft wel juridische aspecten. Ook merken we dat de overnamemarkt op volle toeren draait", zo verklaart juriste Nicole Wolfs de alsmaar toenemende vraag naar juridisch advies.

Vanuit de ambitie ondernemers te helpen om doelen te bereiken en meer resultaat uit hun business te halen, maakte HLB Van Daal achter de schermen een ingrijpende transitie door. Pascal Kosters, bestuurder en partner bij HLB Van Daal: "Ons motto is 'Together we make it happen'. Om dat waar te maken, is ons dienstenpakket uitgebreid en zijn er nieuwe specialisten aangetrokken. Ook het juridisch team is uitgebreid met enkele ervaren juristen, onder meer op het gebied van insolventie. We verwachten komend jaar bovendien meer specialisten aan te trekken."

Juriste Nicole Wolfs: "Omdat wij vaak al bij de kern van bedrijfsprocessen betrokken zijn als accountant, financieel of fiscaal adviseur passeren regelmatig arbeidsrechtelijke zaken, familierechtelijke vragen en andere juridische kwesties. Feitelijk heeft íeder vraagstuk wel juridische aspecten. Ook daarover kunnen wij ondernemers uitstekend adviseren. We zijn daarin aanvullend op de dienstverlening van bijvoorbeeld een advocaat en notaris. Het is een samenspel; we blijven weg van rechtszaken maar zorgen ervoor dat aan de voorgrond alles goed is geregeld. Daarmee voorzien we in een grote behoefte. Regelmatig lichten we middels een zogenaamde juridische scan door hoe een onderneming en de ondernemer ervoor staan. Daarbij komen vaak belangrijke punten aan het licht die nog niet of onvoldoende zijn geregeld. Soms betreft dat zelfs zéér precaire zaken."

Meerwaarde voor ondernemers

De juristen van HLB Van Daal deden allen eerder ervaring op in het bedrijfsleven, notariaat, accountancy en/of de advocatuur. Voor verdere specialisatie volgden ze postacademische opleidingen. Nicole Wolfs: "De Nederlandse wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Middels opleidingen en cursussen zorgen we ervoor dat we altijd up-to-date blijven. Dat we binnen HLB Van Daal nauw samenwerken met veel disciplines en daarmee beschikken over een brede kennis biedt ondernemers echt meerwaarde." Op dit moment hebben veel vraagstukken betrekking op aan- en verkoop van ondernemingen. "Het is duidelijk dat dit bij veel ondernemers speelt", aldus Nicole Wolfs. "Sommigen overwegen verkoop; andere ondernemers denken na hoe zij – naast autonome groei – méér groei kunnen realiseren. Acquisitie kan dan een goede mogelijkheid zijn. In nauwe samenwerking met de adviseurs van HLB Matchers zorgen wij ervoor dat alles juridisch zorgvuldig wordt getoetst en geregeld."

Over HLB Van Daal

HLB Van Daal heeft zeven vestigingen in Noord-Brabant en Limburg en een vestiging in Amsterdam. De advies- en accountantsorganisatie staat ondernemingen bij met onder meer bedrijfsadvies, accountantsdiensten, fiscaal en juridisch advies, administratieve en ict-ondersteuning en hrm-advisering en –uitvoering. HLB Van Daal maakt als zelfstandig kantoor deel uit van het landelijke en het internationale HLB-netwerk met member firms in ruim 150 landen en meer dan 700 kantoren.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren