Thuis in uw branche

Brief Belastingdienst vooraankondiging correctie op de loonheffingen

  • Publicatiedatum: 1-11-2012

Gisteren heeft de Belastingdienst kenbaar gemaakt:

“De Belastingdienst heeft op 26 oktober een aantal brieven verzonden, waarin een vooraankondiging wordt gedaan van een voorgenomen correctie [op de loonheffingen]. In een aantal gevallen is de brief rechtstreeks naar de vertegenwoordiger van de belastingplichtige verzonden. Mocht u als intermediair vragen hebben over deze brief neemt u dan contact op via het in de brief genoemde nummer (0800-0543). Via uw speciale toegangscode wordt u direct doorverbonden naar de helpdesk intermediairs en zal een medewerker u te woord staan.”

In de loop van de dag is duidelijk geworden dat deze correcties in veel gevallen voorbarig zijn. Het betreft de interne geconstateerde correcties in de computersystemen. Deze moesten gestuurd worden naar de eenheden voor beoordeling. In een groot aantal gevallen is deze echter ook aan de adviseur (of wellicht zelfs belastingplichtige) gestuurd.

Scannen en mailen

SRA wil graag van de leden weten of dergelijke brieven inderdaad zijn verstuurd door de Belastingdienst. Dus heeft u deze brief gekregen, wilt u deze dan scannen en mailen aan: vaktechniek@sra.nl. Alvast bedankt!

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren