Thuis in uw branche

Enquête BelTel intermediairs: vul 'm nog in!

  • Auteur: Redactie
  • Bron: SRA
  • Publicatiedatum: 18-7-2012

SRA zet zich al enige jaren in om de bereikbaarheid van de Belastingdienst te verbeteren. Als resultaat daarvan is onder andere de BelTel intermediairs geïntroduceerd. Enige tijd geleden is deze dienst begonnen met het maken van terugbelafspraken. U krijgt dan bij een specifieke vraag de mededeling dat de inspecteur op een bepaald moment terugbelt (veelal binnen 2 tot 3 dagen). De ervaringen met dit systeem zijn erg wisselend. Om in onze gesprekken met de Belastingdienst over verbeteringen van de bereikbaarheid meer gericht te kunnen werken, heeft SRA u via een enquête gevraagd naar uw recente ervaringen.

Eerste resultaten

Meer dan de helft (55%) van de respondenten die contact opnam met BelTel intermediairs, had een dossier/cliënt afhankelijke vraag. Deze vragen worden doorgeschakeld naar de derdelijnsafdeling die de vraag fiscaal inhoudelijk zou moeten kunnen beantwoorden. BelTel intermediairs kon rond de 50% van deze vragen niet beantwoorden, in 45% van de gevallen werd een terugbelafspraak gemaakt. 55% van deze terugbelafspraken werd op het afgesproken tijdstip teruggebeld. Van de 45% van de gevallen die niet werd teruggebeld, is 64% helemaal niet meer teruggebeld, werd 29% later teruggebeld en 7% eerder. Tachtig procent van de respondenten is uiteindelijk tevreden over het gesprek dat is gevoerd met BelTel intermediairs. 

Inefficiënt

De ervaringen met BelTel intermediairs zijn zeer wisselend. Rechtstreeks contact met een dossierbeheerder of specifieke contactpersoon wordt als een zeer groot gemis ervaren waardoor problemen/vragen en daarmee werkzaamheden moeten worden opgeschort. Nadeel van de terugbelafspraken is dat dossiers meerdere keren moeten worden opgepakt. Dat is tijd- en kostenrovend, inefficiënt, niet passend binnen horizontaal toezicht.

Vul de enquête nog in!

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren