Thuis in uw branche

Gezocht: twee nieuwe bestuursleden SRA

 • Publicatiedatum: 9-3-2023

De wereld van accountants en fiscalisten is continu in beweging. Om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen die onze vereniging (kunnen) raken is SRA op zoek naar een tweetal nieuwe bestuursleden ter aanvulling van het bestuur. Wil jij graag een actieve bijdrage leveren aan SRA en zie jij jezelf als een vertegenwoordiger van onze leden? Dan komen we graag met je in contact.

We vinden het belangrijk dat je als bestuurder een visie hebt op de toekomst, dat je inziet wat er kan gaan veranderen en hoe we daar als vereniging op in kunnen spelen. Als bestuurder ken je de problematieken waar onze SRA-kantoren mee te maken hebben. Je bent daarbij in staat om een onafhankelijke rol te vervullen.

Wat wordt er van je verwacht in de functie als SRA-bestuurder?

 • Dat je de visie en ontwikkeling van SRA uitdraagt. Samen met de andere bestuursleden, maar ook met het SRA-bureau, ontwikkel je de beleidsmatige koers van de vereniging.
 • Je bent een geboren netwerker en je weet de juiste samenwerkingsverbanden op te zetten en te onderhouden. Je weet je achterban bij nieuwe ontwikkelingen en besluiten te betrekken.
 • Veranderbereidheid; als bestuurder weet je dat beweging altijd nodig is om iets te bereiken. De heldere visie en missie van SRA staan hierbij altijd centraal. Dit doe je door je eigen praktijk en werkwijze continu te toetsen aan nieuwe ontwikkelingen, zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Dat je goed kunt luisteren en je oog hebt voor signalen binnen en buiten de vereniging. Daarbij sta je open voor de visie en ideeën van anderen. Je bent kritisch op je eigen functioneren en durft hierover feedback te vragen van anderen.
 • Je durft besluiten te nemen en bent hierin transparant. Met de andere bestuursleden en in samenwerking met het SRA-bureau wordt het kader bepaald waarbinnen de activiteiten van de vereniging zich afspelen.
 • Je voelt je verantwoordelijk, zowel financieel als inhoudelijk, voor het beheren van de vereniging. 

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent accountant of fiscalist en vennoot of directeur bij een SRA-kantoor.
 • Je bent breed onderlegd en hebt goede kennis van wet- en regelgeving.
 • Je hebt een vooruitstrevende blik.
 • Je weet wat er speelt binnen onze sector en de problematiek waar de SRA-kantoren mee te maken hebben.
 • Affiniteit/kennis op een bepaald terrein is een pré, zoals bijvoorbeeld op het gebied van innovatie of ICT.
 • Bestuurlijke ervaring binnen de eigen organisatie is erg waardevol.

Tijdsbeslag

De benoeming geldt voor de periode van vier jaar. Als bestuurslid zul je rekening moeten houden met een tijdsbeslag van tien bestuursvergaderingen per jaar op vrijdag van ca. vier uur. Daarnaast vindt er op projectbasis nog aantal activiteiten plaats afhankelijk van je kennis en interesses. Tevens onderhoud je contacten met diverse stakeholders. Voor je bestuursfunctie ontvang je een vastgesteld honorarium.

Vervolg

Zie jij jezelf als één van de nieuwe bestuursleden voor onze vereniging? Dan nodigen wij je graag uit om je cv met motivatie te mailen naar bestuur@sra.nl. Dit kan uiterlijk tot 11 april 2023. Rond half april/begin mei nodigen wij alle geïnteresseerde kandidaten uit om hun motivatie persoonlijk toe te lichten. Bij de werving wordt rekening gehouden met de diversiteit binnen het bestuur. Tijdens de tussentijdse online ALV op 22 juni 2023 zullen de geschikte bestuursleden worden benoemd.

Mocht je nog vragen hebben over de procedure of over de inhoud van de functie als bestuurslid? Neem dan gerust contact op met onze voorzitter Diana Clement op 06-21228160. Zij vertelt je er graag meer over. 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren