Thuis in uw branche

Houd deadlines TVL in de gaten

  • Publicatiedatum: 26-7-2022
Euro

De coronasubsidies hebben vooralsnog hun langste tijd gehad, maar dit betekent nog niet dat u van alle hiermee samenhangende administratie verlost bent. Zo moet u de komende tijd een aantal deadlines in acht nemen betreft de TVL.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van bedrijven die tijdens de coronacrisis een bepaald percentage omzetverlies hebben geleden. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het geleden omzetverlies. De vaste lasten worden bepaald op basis van branchegegevens en dus niet op basis van uw werkelijke vaste lasten.

TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen

Ondernemers in het mkb die vanaf 1 juli 2020 zijn gestart, kunnen nog voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 TVL aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 2 augustus 2022 17.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Definitieve cijfers Q3 en Q4 2021

Als u de TVL heeft aangevraagd, heeft u een voorschot ontvangen op basis van uw geschatte omzetverlies. Het definitieve omzetverlies moet u later doorgeven. 
De definitieve cijfers over het derde kwartaal van 2021 (Q3 2021) moet u dit jaar, 2022, uiterlijk op 1 september om 23.59 uur hebben doorgegeven. Voor het doorgeven van het definitieve omzetverlies over het vierde kwartaal van 2021 (Q4 2021) is de deadline gesteld op 1 november 2022 23.59 uur.

Dit is een gratis artikel uit de SRA-Nieuwsbank, dé informatiebron voor de klant van het SRA-accountantskantoor.

Lid van SRA maar nog geen abonnement op de Nieuwsbank? 
Neem dan eens eenmalig een proefabonnement. Tijdens de proefperiode van 6 weken kunt u de Nieuwsbank optimaal inzetten. Wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden van de Nieuwsbank te laten zien. Neem contact met ons op via nieuwsbank@sra.nl. Wij helpen u graag verder.

Nog geen lid van SRA?
Bent u nog geen SRA-lid maar zou u graag meer willen weten over de toegevoegde waarde van het SRA-lidmaatschap? Kijk dan eens op onze website voor meer informatie. U kunt ook direct contact met ons opnemen via info@sra.nl of bellen op 030 656 60 60. Wij maken dan graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.