Thuis in uw branche

Is de kennis van uw medewerkers nog up-to-date?

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 15-11-2022
Freddie de Vries
Freddie de Vries

In de (online)kennistoets voor de samenstelpraktijk krijgen uw medewerkers 40 vragen op het gebied van de VGBA, NOCLAR, NVKS, Wwft en Standaard 4410. De vragen in de Kennistoets Externe Verslaggeving gaan onder andere over voorzieningen, consolidatie en waardering van deelnemingen én materiële en immateriële vaste activa. Alle vragen zijn samengesteld door een professioneel team. Bij beide toetsen komen verschillende actualiteiten aan bod, zoals (dis)continuïteit en praktijkcases.

De SRA-Kennistoetsen in de praktijk
RHM heeft als een van de eerste SRA-kantoren de SRA-Kennistoets voor de samenstelpraktijk en de Kennistoets Externe Verslaggeving afgerond. Volgens vennoot Freddie de Vries AA hebben de toetsen allebei betekenisvolle en bruikbare stuurinformatie opgeleverd. “Het heeft de noodzakelijke omslag in onze organisatiecultuur enorm versneld.”

Freddie de Vries, actief in de controlepraktijk, is gewend om regelmatig een verplichte kennistoets te doen. Hij kijkt er niet per se naar uit, maar vindt het wel heel zinvol. “Ik merk dat ik daarna weer veel scherper in de theorie zit en mijn werk nog beter kan doen.” Voor de samenstelpraktijk was er tot de introductie van de SRA-Kennistoets niets vergelijkbaars voorhanden. Jammer, vond De Vries, want de toegevoegde waarde zou ook daar behoorlijk zijn. In het najaar van 2020 werd zijn sluimerende wens ineens concreet: de samensteldossiers van RHM bleken bij de review niet te voldoen aan alle eisen. Er was verandering nodig, en dus kwam de samensteltoets van SRA als geroepen.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur