Thuis in uw branche

Nieuw SRA-rekenmodel BTW correctie privegebruik auto

  • Publicatiedatum: 26-1-2012

Per 1 juli 2011 zijn de regels over het BTW privégebruik auto gewijzigd. SRA-Bureau Vaktechniek heeft een rekenmodel ontwikkeld waarmee de BTW correctie privégebruik auto voor 2011 berekend kan worden.

Het model is onderverdeeld in twee perioden: de periode voor en de periode na 1 juli 2011. Het houdt rekening met zoveel mogelijk situaties, zoals wel of geen kilometeradministratie, wel of geen vergoeding, woonwerkverkeer etc. Tevens is voor de periode tot 1 juli 2011 de andere forfaitaire berekening opgenomen zoals goedgekeurd in het besluit van 20 december 2011, nr. BLKB 2011/2560M.

Voor meer informatie over de diverse situaties en methodes verwijzen wij u graag naar onze praktijkhandreiking over dit onderwerp (zie onder). In deze praktijkhandreiking, die op 19 januari is geactualiseerd, zijn ook twee stroomschema's opgenomen die als hulpmiddel kunnen dienen bij het beoordelen van de uitkomsten van het rekenmodel. Vragen of opmerkingen over het model kunt u voorleggen via vaktechniek@sra.nl.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren