Thuis in uw branche

Reminder: Nationale Nederlanden stopt met beroepsaansprakelijkheidsverzekering

  • Publicatiedatum: 31-10-2018

In oktober 2017 hebben wij u erop gewezen dat Nationale Nederlanden stopt met het verzekeren van het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor accountants, notarissen en advocaten. Omdat dit voor veel SRA-leden vergaande consequenties heeft, brengen wij u dit nieuws - inclusief een alternatief - opnieuw onder de aandacht.

Nationale NederlandenBij Nationale Nederlanden was er een speciale mantel voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering waar veel SRA-leden gebruik van maken. Nationale Nederlanden heeft aangegeven te stoppen met het verzekeren van het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor accountants, notarissen en advocaten. Dit heeft onder andere te maken met tegenvallende resultaten en een ander beleid. Deze beslissing van Nationale Nederlanden kan direct gevolgen voor u hebben. Alle polissen met een vervaldatum na 1 april 2018 worden namelijk niet meer verlengd.

U moet dus op korte termijn uw beroepsaansprakelijkheidsrisico afsluiten bij een andere verzekeraar. Uw verzekeringsadviseur kan u daarbij helpen.

Alternatief: SRA-mantel van Markel International

Wij attenderen u erop dat SRA sinds 2014 in samenwerking met Vanbreda Risk & Benefits (voorheen: Kettlitz Wulfse Verzekeringen) een mantel aanbiedt van Markel International. Deze mantel heeft een toekomstgerichte kijk op onze branche, is specifiek ontwikkeld voor de accountancymarkt en voldoet geheel aan de eisen die de NBA hier aan stelt.

Indien u interesse heeft in deze mantel, kunt u contact opnemen met Dianne Kers van Vanbreda Risk & Benefits. Zij helpt u vervolgens graag verder met het maken van de juiste keuze voor het afdekken van uw beroepsaansprakelijkheidsrisico. 

Dianne Kers
E dianne.kers@vanbredanl.com
T 088 273 32 29
M 06 2262 20 45