Thuis in uw branche

SBR Software Check

  • Publicatiedatum: 7-9-2012

De tien koepelorganisaties (Auxilium, Extendum, Fiscount, FKA, NBA , NOAB, NOB, Novak, RB en SRA) hebben vrijdag 7 september de SBR Software Check vrij gegeven. De website is een gezamenlijk initiatief van de tien koepels die de handen ineengeslagen hebben in het SBR Koepeloverleg om accountants- en administratiekantoren en fiscale intermediairs te ondersteunen bij de verplichte overstap naar SBR per 1 januari 2013.

Door informatie van de diverse software leveranciers centraal te verzamelen en te publiceren heeft de intermediair niet alleen inzicht in de manier waarop de ‘eigen’ software leverancier SBR heeft geïntegreerd binnen de software, ook de status is te vinden. Verder biedt de SBR Software Check de intermediairs een handvat om in gesprek te gaan met software leveranciers over de inrichting van de kantoororganisatie met SBR.

De koepels hebben gekozen om het SBR ketenproces te volgen om de SBR functionaliteiten en zo ongeveer 30 leveranciers in kaart gebracht. Het proces is onderverdeeld naar 16 rubrieken of aandachtsgebieden zoals Certficiaten, Taxonomie, Tagging naar Accorderen en Verzenden. De 16e rubriek betreft De Business Propositie oftewel of er eventueel kosten gemoeid zijn met de SBR Software.

De SBR Software Check is gratis toegankelijk via SBRsoftwarecheck.nl. Voor de technische realisatie wordt gebruik gemaakt van het platform van Softwarepakketten.nl van GBNED.

Vanaf 25 september organiseert Logius op vijf locaties een SBR Aansluitdag, een praktische bijeenkomsten voor intermediairs die gratis toegankelijk zijn. Tijdens deze SBR Aansluitdagen geven de koepels uitleg over en een korte demonstratie van de SBR Software Check.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren