Thuis in uw branche

SDU-gebruiker en problemen met inzenden uitstelverzoeken?

  • Publicatiedatum: 28-3-2014

Bij Bureau Vaktechniek krijgen we van enkele SRA-kantoren het bericht dat zij problemen ervaren bij het inzenden van de uitstelverzoeken. Deze problemen doen zich voor bij SDU-gebruikers die meer dan 3.000 verzoeken insturen. Bureau Vaktechniek ontving nog geen signalen van gebruikers van andere pakketten.

Navraag bij de CVU (Centrale verwerking Uitstelregeling) leert dat deze problemen bekend lijken te zijn; men wenst er alleen niets aan te doen. Het probleem is bekend bij SDU. SDU heeft met de verschillende kantoren contact en werkt met hen samen aan een oplossing om bestanden tot 3.000 BSN's/RSIN's via Digipoort in te zenden.

SRA heeft het probleem onder de aandacht van de Belastingdienst gebracht. De Belastingdienst geeft aan dat de oplossing van SDU de enige oplossing is: aan de kant van de Belastingdienst kan de betreffende software controle regel niet uitgezet worden. De waarde 3.000 komt overeen met het maximum dat voor het verwerkende systeem is gesteld. Stel dat die regel wel gepasseerd kan worden, dan ontstaat er volgens de Belastingdienst verder in de keten hetzelfde verwerkingsprobleem.

Het ziet er naar uit dat SDU het probleem op korte termijn kan tackelen. De Belastingdienst rekent dan ook op de flexibiliteit van de betreffende kantoren om mee te werken aan de oplossingsrichting.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren