Thuis in uw branche

SRA begint arbeidsmarktcampagne 'De winst van werkgeluk'

  • Publicatiedatum: 10-11-2022
Arbeidsmarktcampagne De winst van werkgeluk

SRA begint met de arbeidsmarktcampagne 'De winst van werkgeluk'. Inzet is om accountants en fiscalisten voor het vak te behouden en te enthousiasmeren voor een SRA-kantoor. 

"We zien ervaren accountants en fiscalisten overwegen om het vak te verlaten en dat in een tijd van enorme personeelskrapte. We willen ze juist voor het vak behouden en hen voorhouden hoe mooi het is om bij een SRA-kantoor te werken", zegt Diana Clement, voorzitter van SRA.

Hoofdbreken nummer één

De weg naar een toekomstbestendig kantoor kent zijn uitdagingen met de hoge kwaliteitseisen, technologische ontwikkelingen en de krapte op de arbeidsmarkt. "Die krapte is in de sector wel hoofdbreken nummer één. Het is toch ontzettend zonde als professionals nu het beroep verlaten of geen werkplezier ervaren, omdat bijvoorbeeld de werk- en privébalans niet klopt, er te weinig intellectuele uitdaging is of te weinig autonomie", aldus Clement. Met de arbeidsmarktcampagne wil SRA daarom laten zien hoe leuk en uitdagend het is om bij een SRA-kantoor voor mkb-ondernemingen te werken. "Een SRA-kantoor kent een goede werk- en privébalans, variatie en plezier in het werk en collegialiteit. Je doet er waar je goed in bent."

Extra bouwsteen

De arbeidsmarktcampagne is een extra bouwsteen om de kantoren te ondersteunen bij hun inzet nieuwe, goede medewerkers aan zich te binden. SRA ondersteunt zijn leden al jarenlang op verschillende manieren om de aantrekkelijkheid van de SRA-kantoren voor het voetlicht te brengen. Een kwaliteitsgerichte cultuur, met als kern het verbinden en floreren van medewerkers, staat daarin centraal. Voor de studenten en starters heeft SRA bijvoorbeeld de samenwerking met hogescholen en de onlinecampagne jouwwereldbaandichtbij.nl. Ook is er het SRA-Stagebureau. Verder adviseert SRA kantoren op maat over onder meer cultuur, gedrag, werkdruk, salarisgebouw en loopbaanmodel. Ingrediënten voor een succesvol kantoor.  

Het FD en BNR

De arbeidsmarktcampagne 'De winst van werkgeluk' begint donderdag 10 november en heeft een eigen pagina, namelijk dewinstvanwerkgeluk.nl. De campagne zal via sra.nl, online advertenties op social media en op de sites van Het Financieele Dagblad, BNR en de vakpers, zoals Accountancy Vanmorgen, onder de aandacht worden gebracht. 

Wat kunnen SRA-kantoren doen?

Voor de SRA-kantoren is een speciale toolkit ontwikkeld, zodat de kantoren in lijn met de campagne kunnen werven. De toolkit (alleen voor leden) staat klaar op het Dossier Arbeidsmarkt van SRA en zal onder andere bestaan uit uitleg over de campagne 'De winst van werkgeluk', beeldmateriaal voor de website en social media, video’s en advertentieformats. Via de SRA-kantoorvinder zijn de contactgegevens van alle SRA-kantoren en vestigingen te vinden via verschillende zoekcriteria. Hier kunnen kantoren bijvoorbeeld hun adresgegevens, een foto van kantoor en collega’s en een directe link naar vacatures plaatsen. Via dit formulier kunt u aanvullende gegevens uploaden.